Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προς ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το έργο κόμβος Αρχαίας Νεμέας-Δερβενάκια-Μυκήνες

Το έργο βελτίωσης του δρόμου κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, προϋπολογισμού 48.850.000 ευρώ, υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς ένταξη στο ΠΕΠ 2014 – 2020.

Το εν λόγω έργο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου “Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας”.



 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος μόλις ενημερώθηκε για την εξέλιξη μέσω ανάρτησης στο Facebook εξέφρασε την ικανοποίησή του με την ακόλουθη δήλωση :
Μόλις πληροφορήθηκα ένα σπουδαίο για την Αργολίδα νέο! Μετά από αναμονή μεγαλύτερη της δεκαετίας ήλθε η στιγμή να ενωθεί η Αργολίδα με το εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων.
Πριν λίγο υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας στην πρόσκληση «Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας» του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014-2020, πρόταση χρηματοδότησης για το έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ – ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, συνολικού προϋπολογισμού πράξης 48.850.000 ευρώ και παίρνει αμέσως το δρόμο για τη δημοπράτησή του.
Έργο μνημειώδες, που έρχεται να συντομεύσει και να διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβαση στην Αργολίδα, το μοναδικό νομό που δεν είχε μέχρι σήμερα απευθείας σύνδεση με το εθνικό οδικό δίκτυο.
Η προσήλωση της περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στη σημασία αυτού του έργου ήταν απαρασάλευτη. Ακόμα θυμάμαι την περίοδο πριν τις εκλογές να γυρίζουμε ως παράταξη την Αργολίδα και να δηλώνουμε ότι η έλλειψη της οδικής μας σύνδεσης είναι άδικη για την Αργολίδα και ότι αποτελούσε ρητή δέσμευση η υλοποίηση του.
Για άλλη μια φορά νιώθω περήφανος που ανήκω στην παράταξη αυτή. Και θα ακολουθήσουν και άλλα, πολύ σημαντικά έργα, για τα οποία έχουμε ήδη εργασθεί και εργαζόμαστε.