Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μένιος Φουρθιώτης ζητά να επανέλθουν τα μέτρα φρούρησής του

Τι υποστηρίζει στην προσφυγή του στο ΣτΕ ο παρουσιαστής
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς.



 

Στην προσφυγή του ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι η απόφαση, με την οποία απομακρύνονται οι τέσσερις αστυνομικοί αλλά και τα συνοδεύτηκα οχήματα που είχαν διατεθεί για την 24ωρη φρούρηση του βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του.

Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί για τη φύλαξη του προσφεύγοντα μετά από σειρά επιθέσεων που, όπως λέει, έχει δεχτεί στην κατοικία αλλά και την εργασία του επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021. Ωστόσο, στις 31 Μαρτίου με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε που δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του. Επιπλέον, σημειώνει ότι οι αρμόδιες αρχές δεν τον κάλεσαν σε ακρόαση ως όφειλαν.