Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλη μέρα ξημέρωσε στο κάμπο… 12 εκατ. ευρώ για αρδευτικά έργα στο Δήμο Σικυωνίων

Έξι νέες χρηματοδοτήσεις για σημαντικά αρδευτικά έργα εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν τα χωριά της Στυμφαλίας και της ημιορεινής περιοχής Μεγάλου Βάλτου και Πασίου, και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι εγγειοβελτιωτικά έργα:Αρδευτικά έργα Στυμφαλίας, ΔΕ Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
Κατασκευή δικτύου άρδευσης της Κοινότητας Καισαρίου του Δήμου Σικυωνίων, από τη γεώτρηση Μπρίμιζα (2.200.000,00€).
Αρδευτικό έργο Κοινότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων (855.000,00€).
Διαχείριση των υδάτων της περιοχής Μεγάλου Βάλτου – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
Αρδευτικό έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων -1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Κοινότητα Λαύκας του Δήμου Σικυωνίων (2.194.179,65€).

O δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, σε ανάρτησή του, σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αναφέρει:

Μεγάλη μέρα ξημέρωσε στο κάμπο…
Εγκρίθηκαν ΕΞΙ ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων (αρδευτικά δίκτυα, αντλιοστάσια κ.λπ.) για τα χωριά της Στυμφαλίας και την ημιορεινή περιοχή Μεγάλου Βάλτου και Πασίου, με τεράστια συμβολή στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας κ στην προστασία του περιβάλλοντος.
Κατατέθηκαν έξι ώριμες προτάσεις από το Δήμο μας, οι οποίες αξιολογήθηκαν κ βαθμολογήθηκαν ως οι καλύτερες, σ’ ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόγραμμα με ανταγωνιστές 25 δήμους κ 5 Περιφερειακές Ενότητες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρόλα αυτά καταφέραμε να απορροφήσουμε όλο τον προϋπολογισμό της συγκεκριμένης πρόσκλησης. Δηλαδή 12 από τα 12 εκατομμύρια που είχε η πρόσκληση γιατί ως δήμος έχουμε την τεχνογνωσία (know how) να το πετύχουμε. Γι αυτο το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τις τεχνικές υπηρεσίες κ το γραφείο προγραμματισμού του Δήμου μας, τη Διεύθυνση Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχεία & Δασών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Νικά γιατί είναι πρώτη φορά που βγήκε τέτοια πρόσκληση για εγγειοβελτιωτικά από την περιφέρεια και έδωσε το δικαίωμα να υποβληθούν προτάσεις που λύνουν πολλά προβλήματα των αγροτών και αυγατάνε το εισόδημά τους. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και σ αυτούς δώρισαν μέρος από την περιουσία τους για να κατασκευαστούν τα έργα στο Καίσαρι, Βασίλη, Αλέξη Ρήγα και Γιώργο Βυτινιώτη.

Στυμφαλία Κορινθίας facebook