Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Self test: 193 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό

Μία ημέρα πριν από την επιστροφή των μαθητών στα λύκεια εντοπίστηκαν από τις 8 το πρωί έως τώρα 37379 μαθητές αρνητικοί με τα τεστ αυτοδιάγνωσης και 95 θετικοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας θετικά τεστ εντοπίστηκαν σε 98 εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολείων και αρνητικά τεστ 18430. Με τα τεστ εντοπίστηκαν 193 μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, που θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και σε κάθε περίπτωση να μην επιστρέψουν στις 1350 σχολικές μονάδες.



Οι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορoνοϊό σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας, προβλέπονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που καλούνται να προσέλθουν στα Λύκεια από τη Δευτέρα 12/4, οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζονται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf