Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός και χωρίς την εστίαση

Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα που τα μαγαζιά λιανεμπορίου είναι ανοιχτά με click away και click inside. Παράλληλα οι μαθητές του λυκείου επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας και πλέον οι άνθρωποι της κυβέρνησης εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε ότι θα εισηγηθεί στην επιτροπή το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των φροντιστηρίων και των κέντρων αισθητικής. Βέβαια ξεκαθάρισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση στα κρούσματα. 

Ο υπουργός δεν έκρυψε ότι υποστηρίζει το αίτημα των εμπόρων για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς να χρειάζεται ραντεβού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού, αλλά και της εστίασης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι μπορεί ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει κανονικά και χωρίς την εστίαση. Φυσικά τόνισε ότι το ιδανικό σενάριο είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα.

Τέλος αναφέρθηκε και στο σημερινό άνοιγμα των σχολείων και στο πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα Self tests. Παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτό το νέο “όπλο” θα χρησιμοποιηθεί και στο λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη χαρτογράφηση.

Πηγή: economistas.gr