Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Envolve Entrepreneurship: Οι νικητές του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Η ψηφιακή τελετή μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια Facebook και YouTube του Envolve

Τους πέντε νικητές του πρώτου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη, ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship.

Η ψηφιακή τελετή μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια Facebook και YouTube του Envolve, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν εκατοντάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Στην τελετή βράβευσης απηύθυναν χαιρετισμό η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας. 

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι εξής:
1η θέση: Η RAISE (Reusable-Advanced-Innovative-Safe-Economical) από το Λύκειο Φιλοθέης, κατασκεύασε ένα παγκάκι από συμπιεσμένα ανακυκλωμένα υλικά, βαμμένο με φωτοκαταλυτικά χρώματα, το οποίο διαθέτει κάδους ανακύκλωσης με αισθητήρες πλήρωσης, όπου οι ενεργειακές ανάγκες του καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες.

2η θέση: Η Wormsy από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, παράγει ειδικούς κάδους συλλογής οργανικών αποβλήτων που διευκολύνουν τη διαδικασία της κομποστοποίησης, διαθέτοντας 5 ειδικούς αισθητήρες που συλλέγουν επιστημονικά δεδομένα του περιβάλλοντος του κάδου, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιτυχή δημιουργία του κομπόστ.

3η θέση: Η GreenDent από τη Σχολή Μωραΐτη, δραστηριοποιείται στο κλάδο της στοματικής υγιεινής και παράγει μια οδοντόκρεμα που στερεοποιείται, ώστε να συσκευαστεί και να διανεμηθεί στην αγορά με ένα τρόπο φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Βραβείο καλύτερης παρουσίασης: Η AQUA FERTILITY από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής και για κωφούς-βαρήκοους μαθητές, ασχολείται με την καλλιέργεια τροφίμων μέσα σε ένα συμβιωτικό οικολογικό σύστημα, την ενυδρειοπονία, και προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με επισκέψεις εμπλοκής στη διαδικασία παραγωγής.

Βραβείο κοινού: Η Green Teen Community από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», θα δημιουργήσει μια εφαρμογή-παιχνίδι για κινητές συσκευές που θα βοηθάει τους χρήστες (μαθητές/τριες) να προσδιορίσουν, να συγκρίνουν και βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Η βράβευσή τους πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, του HAEC, της BIKEWISE και του Envolve Entrepreneurship. Συγκεκριμένα, η ομάδα RAISE θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 2.000 ευρώ, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, μια εκπαιδευτική εκδρομή τεσσάρων (4) ημερών στην περιοχή́ του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, καθώς και μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College.

Η ομάδα Wormsy θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.500 ευρώ, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Green Dent θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.000 ευρώ, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Aqua Fertility με την καλύτερη παρουσίαση (elevator pitch) και η ομάδα Green Teen Community που έλαβε το βραβείο κοινού, θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 500 ευρώ έκαστη, έπαθλα από την ομάδα του Envolve.

newsbeast.gr