Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη γιατί τους “κάρφωσε” το Facebook 

Το Ειρηνοδικείο Σαλαμίνας απέρριψε αίτηση για υπερχρεωμένο νοικοκυριό (Νόμος Κατσέλη) λαμβάνοντας υπόψη και φωτογραφίες αναρτημένες στο Facebook, που διέψευδαν τους ισχυρισμούς των αιτούντων.

Οι αναρτήσεις των παιδιών της οικογένειας στο Facebook, έκαψαν ένα ζευγάρι συνταξιούχων, το οποίο με χρέη από δάνεια που ξεπερνούσαν τα 385.000 ευρώ, προσπάθησε να πείσει το Ειρηνοδικείο Σαλαμίνας ότι θα πρέπει να ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Οι δύο ηλικιωμένοι στην αίτηση τους, η οποία απερρίφθη τελικά ως ουσία αβάσιμη, μεταξύ των ισχυρισμών που είχαν για να επιτύχουν κούρεμα των υπέρογκων χρεών τους, υποστήριξαν πως και τα τρία παιδιά, αν και ήταν ενήλικα, εξαρτώνταν από τους ηλικιωμένους γονείς τους, γιατί βρίσκονταν στην ανεργία, λόγω του κορονοϊού.

Αυτό όμως, που δεν υπολόγισαν ήταν το Facebook, όπου και τα παιδιά αναρτούσαν κανονικά τις ζωές τους. Όπως προέκυψε από το υλικό που προσκόμισαν στη δίκη οι τράπεζες, ανέβαιναν συχνά φωτογραφίες και στοιχεία τόσο για σπουδές στο εξωτερικό και την καθημερινότητά τους, όσο και τη μετέπειτα ζωή τους, επαγγελματική και μη.

Δείτε περισσότερα: news247.gr