Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει. Το νέο ωράριο για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει από σήμερα. Το νέο ωράριο, μέχρι πότε ισχύει και μέχρι τι ώρα κυκλοφορούμε σήμερα και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μία ώρα παράταση παίρνει από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα μέτρο που μας «συντροφεύει» από τον Νοέμβριο του 2020. Για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα το ωράριο της απαγόρευσης ξεκινά από τις 22:00 -και όχι από τις 21:00- μέχρι τις 05:00. 

Ωστόσο, από την επόμενη Δευτέρα, 3 Μαΐου, που η εστίαση ανοίγει η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00. Το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το ωράριο των εστιατορίων ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο θα μπορούσαν να φύγουν στις 11 αλλά όσοι μένουν μακριά, θα «πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μη φύγουν από το όριο».

Με το άνοιγμα του τουρισμού, μάλιστα, από τις 14 Μαΐου αναμένεται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα SMS να σταματήσουν, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ενδεχομένως κάτι τέτοιο γίνει και νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την ολική άρση των μέτρων συνεχίζει να ισχύει το SMS στο 13033 κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης για συγκεκριμένους λόγους:

Μετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό ένα (1) στο 13033 για λόγους υγείας
Μετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό έξι (6) στο 13033 για βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι
Ισχύει επίσης η μετακίνηση για λόγους εργασίας με την ανάλογη βεβαίωση από τον εργοδότη.