Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Μπαρ στη Δανία προσφέρει τεστ κορονοϊού στους πελάτες του

Οι πελάτες πληρώνουν περίπου 25 ευρώ για να πιούν και την μπίρα τους

Ένα μπαρ στην Κοπεγχάγη άρχισε να προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να κάνουν διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό και να πιούν μια μπίρα, ενώ θα περιμένουν το αποτέλεσμα. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά του, έπειτα από πολλούς μήνες περιορισμών.



 

Οι πελάτες πληρώνουν περίπου 25 ευρώ για να εξεταστούν σε έναν ειδικό θάλαμο στο Warpigs Brewpub. Περίπου μισή ώρα αργότερα, αν βγουν αρνητικοί, τους επιτρέπεται να μπουν μέσα.

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει καθιερώσει ένα σύστημα «κορονο-διαβατηρίων» με βάση τα οποία όσοι το επιθυμούν μπορούν να μπουν σε ένα κατάστημα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου ή ένα έντυπο που δείχνει αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν αναρρώσει ή αν έχουν υποβληθεί σε τεστ και βγήκε αρνητικό, κατά τις προηγούμενες 72 ώρες.

Με βάση αυτό το σύστημα, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται την περασμένη Τετάρτη, οι υπάλληλοι στα μουσεία, τα μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια ελέγχουν το «καθεστώς» των πελατών προτού να τους επιτρέψουν να μπουν μέσα.

Επίσης, η Δανία προσφέρει δωρεάν τεστ για την Covid-19, όμως οι πελάτες του μπαρ είπαν ότι πληρώνοντας για το τεστ στην είσοδο αποφεύγουν τις ουρές.

«Είδαμε την ουρά (στο κοντινότερο διαγνωστικό κέντρο) και θα έπρεπε να περιμένουμε μία-δυο ώρες», εξήγησε ο Νικολάι Μάρτινς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters