Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικτυακή Εκδήλωση: Νεοφιλελεύθερες Αντεργατικές Εμμονές σε έναν Κόσμο που Αλλάζει

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτάνοντας στο απόγειο της αντιλαϊκής πολιτικής της, φέρνει στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο, το οποίο στοχεύει ξεκάθαρα στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στα φθηνά εργατικά χέρια, στην έμμεση κατάργηση του οκταώρου, στις ατομικές συμβάσεις, στην αύξηση των υπερωριών, στην θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο.

Μέσα από τον –δήθεν!- «εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» σχεδιάζει την υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης των συνδικάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και της συλλογικής διαπραγμάτευσης.



 

Μπροστά σε αυτή την αντεργατική λαίλαπα δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι και άφωνοι. Ήδη έχουμε ξεκινήσει σειρά δράσεων και παρεμβάσεων προκειμένου να ενημερωθεί και να δραστηριοποιηθεί η κοινωνία, χτίζοντας ένα κίνημα αντίδρασης και αντίστασης απέναντι στον επαπειλούμενο “εργασιακό μεσαίωνα” της δεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο,  8 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. με τίτλο: «Νεοφιλελεύθερες Αντεργατικές Εμμονές σε έναν Κόσμο που Αλλάζει».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλεύτριαΒορ. Τομέα Αθήνας – Τομεάρχης τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων: Κορίνθου – Κώστας Κατεμής, Κιάτου – Τάκης Κόλλιας, Λουτρακίου – Κώστας Λογοθέτης, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο συντονιστής της ομάδας Εργασιακών Θεμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας στο Facebook (https://www.facebook.com/syrizakorinthias) και από την αντίστοιχη σελίδα του left.gr(https://www.facebook.com/left.gr).

Σας καλούμε όλους να την παρακολουθήσετε αλλά και να παρέμβετε ζωντανά με μηνύματά σας στη σελίδα την ώρα της μετάδοσης.       

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας