Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολάκου: Γι’ αυτό το site είστε υπερήφανος κ. Νίκα;

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό απ’ όλους ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Πελοποννήσου. Σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για το σύνολο των επαγγελματιών που εμπλέκονται στον τουριστικό κλάδο, η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα μετά από είκοσι (20) μήνες(!) αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο site της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας δήλωσε υπερήφανος για το συγκεκριμένο site, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως σύγχρονo, ανανεωμένο και επικαιροποιημένο. Ο επισκέπτης πλέον της Πελοποννήσου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://mythicalpeloponnese.gr/en/ θα αναζητήσει να ανακαλύψει τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προορισμού με στόχο η Πελοπόννησος να είναι η τελική επιλογή του.



 

«The best of you» είναι το νέο σύνθημα-καμπάνια της Μυθικής Πελοποννήσου και όφειλαν όλοι όσοι έχουν την ευθύνη για την αρχιτεκτονική δομή και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου site, να παρουσιάσουν μία ηλεκτρονική τουριστική περιήγηση που να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη καμπάνια.

Γιατί η Πελοπόννησος είναι ο καλύτερος προορισμός για τον κάθε επισκέπτη;

Σε κάθε νέα προσπάθεια που γίνεται για την προβολή του τουριστικού προϊόντος, οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι θα υπάρχουν και λάθη και παραλήψεις, τα οποία φυσικά θα πρέπει άμεσα να διορθώνονται.

Η προχειρότητα, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα όμως δεν επιτρέπονται όταν μάλιστα συνδυάζονται με την απόλυτη αλαζονεία.

Ο κ. Νίκας επέλεξε από την πρώτη στιγμή να θέσει τον τουρισμό στο επίκεντρο της πολιτικής σύγκρουσης του με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Στη σύγκρουση αυτή δεν θα τον ακολουθήσουμε. Ο τουρισμός δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση. Απαιτεί συσπείρωση δυνάμεων, συνεργασίες, συνέργειες και πάνω απ’ όλα συνεχή παρακολούθηση των νέων δεδομένων της τουριστικής αγοράς και των παραγόντων που την επηρεάζουν.

Στο πλαίσιο της ευθύνης όλων των αιρετών και των φορέων για τη διόρθωση κορυφαίων λαθών στο συγκεκριμένο site, καλούμε άμεσα τον κ. Περιφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επανεξεταστεί το περιεχόμενο του και να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις τα οποία συμβάλουν απολύτως αρνητικά στην προβολή της Πελοποννήσου ως τουριστικός προορισμός.

Μέχρι τη διόρθωση τους οφείλει να διακόψει τη λειτουργία του, διότι δυσφημεί τον προορισμό και υπολείπεται ανταγωνιστικά άλλων περιοχών της Χώρας μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενότητα «Τρεις σούπερ καλοκαιρινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο»! Στην πιο κρίσιμη περίοδο της προετοιμασίας για το άνοιγμα του τουρισμού και για τον προγραμματισμό των Καλοκαιρινών διακοπών ως τρεις σούπερ καλοκαιρινοί προορισμοί σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρονται η Ερμιόνη στην Αργολίδα, η Καλαμάτα στη Μεσσηνία και το Λιμένι στη Λακωνία!

Έχουν αποκλειστεί πλήρως οι Περιφερειακές Ενότητες της Αρκαδίας και Κορινθίας ενώ δεν αναφέρονται κορυφαίοι παραθαλάσσιοι Καλοκαιρινοί προορισμοί της Πελοποννήσου, οι οποίοι ανήκουν στους «top» καλοκαιρινούς προορισμούς, όχι μόνο σε Ελληνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Γι’ αυτό το site είστε υπερήφανος κ. Νίκα;

 

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

                                                                           Κωνσταντίνα Νικολάκου