Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Πως έγινε το άγριο έγκλημα με θύμα την 20χρονη μητέρα

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το στυγερό έγκλημα που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, με θύμα μία 20χρονη κοπέλα, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Η 20χρονη εντοπίστηκε νεκρή δίπλα στο 11 μηνών μωρό της ενώ ο 32χρονος σύζυγός της ήταν δεμένος χειροπόδαρα σε καρέκλα.

Η εκτίμηση της Αστυνομίας είναι πως πρόκειται για ληστεία μετά φόνου. Η 20χρονη κοπέλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά ενώ ο 32χρονος είναι πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας.

madata.gr



Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών που έχει συσταθεί για να εξιχνιάσει το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Οι 3 δράστες μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν τον άντρα σε καρέκλα και στη συνέχεια ζητούσαν απ τη γυναίκα να τους αποκαλύψει που έχουν χρήματα. Εκείνη αντιστάθηκε και τότε την έπνιξαν με ένα μαξιλάρι.

Η 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε δολοφονημένη, στη σοφίτα της μεζονέτας, δίπλα στην κούνια του παιδιού της, ενώ στην κρεβατοκάμαρα βρισκόταν δεμένος σε μια καρέκλα ο 32χρονος σύζυγός της. Οι δράστες κρέμασαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας.

Αρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Γλυκά Νερά: Το χρονικό του εγκλήματος
Οι τρεις άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με τον 33χρονο, φορούσαν κουκούλες και μιλούσαν σπαστά ελληνικά, μπήκαν στο σπίτι από παράθυρο του υπογείου, μπήκαν στο εσωτερικό, έδεσαν σε καρέκλα τον νεαρό άνδρα και άρχισαν να ψάχνουν εξονυχιστικά τον χώρο. Χαρακτηριστικό της αγριότητας των δραστών είναι το γεγονός ότι κρέμασαν το σκυλί στα κάγκελα του κήπου.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, απέσπασαν τουλάχιστον 10.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας ενώ οι γείτονες δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Ο 32χρονος κατάφερε κάποια στιγμή να κινηθεί δεμένος και να ενεργοποιήσει, ακουμπώντας με τη μύτη του το τηλέφωνό του, καταφέρνοντας να ειδοποιήσει την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η άτυχη κοπέλα με το μωρό της βρίσκονταν στη σοφίτα και οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατό της με ασφυξία χρησιμοποιώντας μαξιλάρι, καθώς δεν φέρει εξωτερικά τραύματα. Δίπλα της βρέθηκε το 11 μηνών βρέφος, το οποίο παρέλαβαν στενά συγγενικά πρόσωπα. Την 20χρονη τη μετέφεραν ή τη βρήκαν οι δράστες στη σοφίτα, όπου ήταν η κούνια με το παιδί. Πιθανότατα την πίεσαν να τους πει πού υπάρχουν χρήματα απειλώντας την με τη ζωή του παιδιού της.

Oπως μετέδωσε η ΕΡΤ η 20χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη σοφίτα ενώ ο σύζυγός της σε καρέκλα. Οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατό της με ασφυξία στραγγαλίζοντας την με την μπλούζα της. Βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα με το 11μηνο μωρό της πάνω στο σώμα της να κλαίει. Νωρίτερα οι δράστες είχαν κρεμάσει και τον σκύλο της οικογένειας από μπαλκόνι του σπιτιού.

Ο 32χρονος σύζυγος κατάφερε κάποια στιγμή να κινηθεί δεμένος και να ενεργοποιήσει ακουμπώντας με τη μύτη του, όπως είπαν πηγές της ΕΛΑΣ, το τηλέφωνό του, καταφέρνοντας να ειδοποιήσει την αστυνομία που έσπευσε επιτόπου. Όταν ειδοποιούσε τις αρχές δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή και πίστευε ότι ήταν λιπόθυμη, όπως είπε στους αστυνομικούς. Το μωρό εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Οι γείτονες άκουσαν τα γαβγίσματα του σκύλου, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Τι κατέθεσε ο σύζυγος

Τρία άτομα διέκρινε στο σπίτι του όπως επισήμανε και μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ενώ δεν είδε αν παρακολουθούσε κάποιος άλλος έξω από αυτό.

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα έγινε η εισβολή. Έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του με σχοινί ενώ του έβαλαν ταινία στο στόμα και στα μάτια και τον πέταξαν στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι. Την 20χρονη σύζυγό του την έδεσαν πιστάγκωνα με μια μπλούζα πάνω στο κρεβάτι και αναζητούσαν με βίαιο τρόπο πληροφορίες για το που βρίσκονταν τα χρήματα και τα κοσμήματα. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απείλησαν το ζευγάρι με την ζωή του παιδιού τους και όταν η νεαρή γυναίκα αντιστάθηκε της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο χωρίς να έχει διαπιστωθεί ακόμα αν ήταν από μαξιλάρι ή με μια μπλούζα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ κλιμάκιο του εγκληματολογικού και του τμήματος ανθρωποκτονιών συλλέγει στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος αναζητώντας δείγματα του dna των δραστών καθώς μέσα στο σπίτι έμειναν 1,5 ώρα. Παράλληλα, αναζητείται οπτικό υλικό από κάμερες σπιτιών της περιοχής.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα, όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια, επέστρεψε στα Γλυκά Νερά στην αγκαλιά συγγενών.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας

Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος, σχετικά με τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή παρασχέθηκε η ψυχολογική υποστήριξη και η ιατρική παρακολούθηση προς τα μέλη της οικογένειας. Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη τόνισε ο κ. Χρονόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους της 20χρονης γυναίκας.

Το προφίλ των δραστών

Σε ό,τι έχει να κάνει με το προφίλ των δραστών, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για μια από τις σκληρές συμμορίες ληστών που εδρεύει στα δυτικά προάστια. Τα μέλη της, πιθανότατα είναι σεσημασμένοι με παρελθόν σε τέτοιου είδους χτυπήματα, που πίστεψαν ότι μπαίνοντας στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών θα κάνουν τη μεγάλη μπάζα. Οι δράστες έμειναν αρκετή ώρα στο σημείο και εκτιμάται οτι άφησαν πίσω τους αποτυπώματα ή dna. Παράλληλα, οι αστυνομικοί, λαμβάνουν καταθέσεις απο γείτονες για να διαπιστώσουν αν άκουσαν ή είδαν κάτι τόσο το συγκεκριμένο βράδυ όσο και προηγούμενα ενώ σαρώνουν και κάμερες της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το μέσο διαφυγής και το δρομολόγιο των δολοφόνων-ληστών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» ο δήμαρχος Παιανίας Ίσίδωρος Μαζης έκανε λόγο για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτήρισε τις κλοπές σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην περιοχή κάτι τόσο αποτρόπαιο. Όπως είπε το σπίτι της οικογένειας ήταν εντός του πολεοδομικού ιστού, σε όχι τόσο απομονωμένο σημείο.