Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σημαντικά ζητήματα εξέτασε στην Π.Ε. Κορινθίας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Δευτέρα 10 Μαΐου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, είχε σύσκεψη για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το νερό ύδρευσης στο Ανω Διμηνιό, το οποίο είναι ακατάλληλο για πόση καθώς έχει διαπιστωθεί ρύπανση από νιτρώδη. 

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η κατάσταση και δόθηκαν οδηγίες να κινηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σε άλλη σύσκεψη, συζητήθηκε το έργο που αφορά στον φωτισμό ανάδειξης του κάστρου στον Ακροκόρινθο, έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη, ωστόσο -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, μετά από σχετική επικοινωνία του με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη- ο Π. Νίκας προγραμματίζει συνάντηση με την σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ, η οποία εκπόνησε τη μελέτη για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης της Αθήνας.

Ο περιφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση για την ανάδειξη εκκλησιαστικών μνημείων στο Ψάρι Κορινθίας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση με αντικείμενο την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για το κλειστό γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, ενώ σε συνάντησή του με τον σύνδεσμο φιλάθλων Κορίνθου συζήτησε σχετικά με την χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας για δημιουργία γηπέδου στον Συνοικισμό.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, γνωστοποίησε ότι προχωρεί η διαδικασία δωρεάς από την Περιφέρεια προς τον σύλλογο “Μικρασιατική Στέγη” Κορίνθου οικοπέδου 500 τ.μ. για την ίδρυση Μουσείου Μικρασιατών.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει διεθνή αγώνα σκοποβολής που θα γίνει στην Κορινθία το 2023.