Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ΑγροΝέα …στη ζωή μας

Την Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, στις 12.00, στο facebook στο προφίλ Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα ο κ Δημήτριος Μιχαηλίδης, δημόσια γράφων, θα προσπαθήσει να δώσει μερικά στοιχεία για το newsletter «ΑγροΝέα».

Τα «ΑγροΝέα» είναι το newletter το οποίο εκδίδεται ανελλιπώς από το 2000. Ήταν ένας πρωτοποριακός τρόπος επικοινωνίας τότε. Εκδιδόταν κάθε Τρίτη και Παρασκευή και αποστελλόταν με fax σε επιλεγμένους παραλήπτες προσανατολισμένο στην ανάπτυξη της υπαίθρου.



Οι πρωτοτυπίες (τώρα τις λένε καινοτομίες) που μπορούσαμε να διακρίνουμε στο newsletter «ΑγροΝέα» είναι:

  1. Είναι μια μόνο σελίδα Α4, που με μια ματιά το διατρέχεις «διαγωνίως» εύκολα και γρήγορα.
  2. Κάθε είδηση είναι 5-10 γραμμές μόνο, γρήγορα κατανοητές.
  3. Κάθε είδηση έχει πλήρη στοιχεία ταυτότητας με σημείο αναφοράς και ημερομηνία,
  4. Είναι newsletter ειδήσεων και όχι σχολιασμών, που καλύπτουν την είδηση.
  5. Τυχόν σχολιασμός ακολουθεί και είναι διακριτός με το «σχόλιο συντάκτη».
  6. Κάθε είδηση έχει μονολεκτικό προσδιορισμό του θέματος σε περιθώριο στα αριστερά, που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη ενημέρωση για όλα.
  7. Το 2000 και για πολλά ακόμα χρόνια σύντομοι ήταν μόνο οι σχολιασμοί, ως «παραπολιτικά», «κοσμικά» κλπ. Σήμερα όλες σχεδόν οι εφημερίδες και περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, προσφέρουν την επιλογή πολλών σελίδων με σύντομες, πυκνές, ειδήσεις, ενώ και οι σχολιασμοί καλύπτουν πλέον σημαντικό κομμάτι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
  8. Σήμερα τα «ΑγροΝέα» αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά με email.
  9. Σήμερα αναρτώνται στο facebook στην σελίδα ΑγροΝέα.
  10. Δημοσιεύονταν στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ και σήμερα πλέον στην ηλεκτρονική on line εφημερίδα Stentoras.
  11. Σήμερα συντηρούν στήλη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Agrenda.
  12. Σήμερα τροφοδοτούν μια ολόκληρη σελίδα στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΑγροΕκφραση.
  13. Τα «ΑγροΝέα» αποστέλλονταν σε 10.000 περίπου παραλήπτες ηλεκτρονικά και σε 2000 περίπου πολλαπλασιαστές (δημοσιογράφους, blogers, εφημερίδες κλπ)
  14. Τα «ΑγροΝέα» είναι ελεύθερα δημοσιεύσιμα από όποιον επιθυμεί να τα αξιοποιήσει ελεύθερα χωρίς δεσμεύσεις.

Συνομιλητές θα είναι και η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, 6932094231, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής η οποία είχε την ευθύνη της οργάνωσης σαράντα εννέα (49) δημόσιων διαδικτυακών συζητήσεων κάθε Τετάρτη, στις 12.00, την περίοδο της πανδημίας, με θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Την Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, στις 12.00, στο facebook στο προφίλ Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, ο κ Δημήτριος Μιχαηλίδης, περιμένει σκέψεις και προτάσεις, στην νέα μετά covid-19 περίοδο, για το newsletter «ΑγροΝέα».

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημοσιογράφος, Agronea

Είναι εκδότης του ηλεκτρονικού newsletter ΑγροΝέα και αρθρογράφος στο Skywalker, στις εφημερίδες Στέντορας, Agrenda & Αγροτική Εκφραση.

Διετέλεσε ελεύθερος επαγγελματίας-σύμβουλος σε έργα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, συνεργάτης του ΣΒΒΕ για τον πρωτογενή τομέα, Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης στην Γεωργική Βιοτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, Προϊστάμενος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσ/νίκης και εργολάβος τεχνικών έργων.

Η πολυετής εμπειρία του περιλαμβάνει αποστολές συγκεκριμένου σκοπού για αγροτικά θέματα σε 35 κράτη, πλήθος εισηγήσεων για την Τοπική Κοινοτική Ανάπτυξη, Αγροτική Ανάπτυξη, Κοινωνική Οικονομία, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Επιχειρηματικότητα, Νεανική ή Γυναικεία Επιχειρηματικότητα κλπ, ενώ επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με την Διοίκηση Τεχνικών Έργων, Διοίκηση Προμηθειών & Χρηματορροών, Διοίκηση Προσωπικού, Διοίκηση Εκπαίδευσης, Διοίκηση Επισκέψεων Μελέτης, Διαχείριση & Διοίκηση Κοινοτικών Προγραμμάτων και Διοίκηση Δημοσίων Σχέσεων.

Σήμερα, ως συνταξιούχος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως: Ένωση Παλαιών Προσκόπων Θέρμης, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Ενώσεις Νέων Αγροτών, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ΜΕΝΤΟΡΕΣ Κοινωνικής Οικονομίας, ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο.-Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, σε Συνεταιρισμούς (Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός «βιοςCoop», ΚοινΣΕπ ΜOΔΟΥΣΑ, ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ, Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών κλπ) και είναι συνεργάτης στο ΑγρΟραμα (άτυπη δομή αγροτών-παραγωγών επώνυμων προϊόντων).