Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώθηκαν χωριά

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη

Επιχειρούν 4 αεροσκάφη, 3 PLZ, 2 ελικόπτερα, 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 54 οχήματα – Εχουν προκληθεί ζημιές σε κατοικίες
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (19/5) σε χορτολιβαδική έκταση και καίει σε δύσβατο σημείο.



 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα. Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη. Περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι προχωρά στην εκκένωση ακόμα δυο οικισμών, στις Βαμβακιές και τη Μαυρολίμνη.

Το πρωί της Πέμπτης η φωτιά κινείται προς Αλεποχώρι.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν όλο το βράδυ 87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν και 4 αεροσκάφη, 3 PLZ, 1 ελικόπτερο του στρατού και 1 ελικόπτερο ως συντονιστικο, ενω η επίγεια δυναμη ενισχύθηκε και πλέον στο σημείο επιχειρούν 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 54 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε τρεις κατοικίες.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβετικού Σώματος, Αντιστράτηγου, Στέφανου Κολοκούρη, ο Υπαρχηγός ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, έχει μεταβεί στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας και συντονίζει τις δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει για τη διερεύνηση των αιτιών της.