Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πυρκαγιά στο Σχίνο Λουτρακίου: Κάηκαν εξοχικές κατοικίες -ΦΩΤΟ

«Εδώ είναι ένα δράμα. Ήταν ένα παρθένο δάσος, ένας πυρήνας ζωής, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά πηγαίνει προς Αλεποχώρι. Έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι. Πριν λίγο η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στον οικισμό Βαμβακιές. Στη Μαυρολίμνη κάηκαν σκάφη και σπίτια. Πέρασε από τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί. Έχει λίγο πέσει ο αέρας τώρα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν γρήγορα.

Τα εναέρια μέσα ήδη επιχειρούν, 4 αεροσκάφη και τρία μικρότερα. Η πυρκαγιά έχει καλύψει μεγάλη περιοχή στα Γεράνια Όρη, και στην παραλιακή πλευρά και στον ορεινό όγκο. Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στο Μάζι που ζητήθηκε να εκκενωθεί πριν 40 λεπτά. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, όλες οι εκκενώσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους. Είναι περιοχή με εξοχικές κατοικίες, πιθανόν να έχουμε προβλήματα στα σπίτια αυτά»Μία δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι του Σχίνου Κορινθίας, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί.


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει καταστρέψει δύο σπίτια και έχει προξενήσει ζημιές σε σειρά άλλων.
Ήδη βρίσκονται στον αέρα τα εναέρια μέσα και ελικόπτερο που συντονίζει τις δράσεις, ενώ στο σημείο επιχειρούν 166 Πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 54 οχήματα.

Πρόκειται για τα Γεράνια Όρη, μια πευκόφυτη περιοχή, με τους ανέμους στο σημείο να είναι ισχυροί. Η φωτιά έχει μπει μέσα στο δάσος ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν υποστεί ζημιές τρεις εξοχικές κατοικίες, ενώ άλλες πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν ότι έχουν καεί δύο σπίτια.

Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη είναι οι οικισμοί που έχουν εκκενωθεί, ενώ η φωτιά επεκτείνεται στο τρίγωνο Μεγάρων, – Περαχώρας – Αλεποχωρίου.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε για την κατάσταση στην περιοχή ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Στις 7 ώρα έχω συγκαλέσει συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας. Έχουν καεί δύο εξοχικές κατοικίες, ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος συμπολίτης μας. Είναι περίπου 300 οι μόνιμοι κάτοικοι στην τοπική κοινότητα Σχίνου Κορινθίας. Είναι πάνω από 1000 τα σπίτια. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 9 και μισή το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή», ανέφερε ο κ. Γκιολής.