Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ: Πώς θα κάνετε την αίτηση – Έρχονται ρυθμίσεις και πλειστηριασμοί

Άνοιξε από χθες η πλατφόρμα για την έκτακτη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για επαγγελματίες και επιχειρήσεις στο aade.gr (mybusinessSupport).
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως την 1η Ιουνίου για να κάνουν τις αιτήσεις τους, ενώ οι πληρωμές θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας. Προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την έκτακτη ενίσχυση είναι να παρέμεινε κλειστός τον Απρίλιο, ενώ εκτός κριτηρίων μένει ο τζίρος. 

Το επίδομα είναι μη επιστρεπτέο, αφορολόγητο, ακατάσχετο και δικαιούχοι είναι 100.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό, μεταφορές, καταστήματα ΟΠΑΠ, γυμναστήρια, παιδότοπους, κλειστά επαγγέλματα με κρατική εντολή. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και 10.800 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που παρέμειναν κλειστά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ εκτός επιδόματος μένει η εστίαση.

Το ύψος του επιδόματος είναι:

– 1.000 € – Αν η επιχείρηση απασχολεί έως 5 εργαζόμενους

– 2.000 € για 6 έως 20 εργαζόμενους

– 4.000 € για 21 έως 50 εργαζόμενους

Το μισό επίδομα θα λάβουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που παρέμειναν κλειστοί έως και 15 ημέρες μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega Σαββατοκύριακο για να λάβει κάποια επιχείρηση ή επαγγελματίας την έκτακτη ενίσχυση πρέπει να έχει κάνει έναρξη εργασιών έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Μέσα στην εβδομάδα η πληρωμή των συντάξεων

Μέσα στην εβδομάδα γίνεται η πληρωμή των συντάξεων, ως εξής:

Για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ, η πληρωμή θα γίνει την Τρίτη 25/5 για όσους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, και την Τετάρτη 26/5 για όσους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Για τους συνταξιούχους των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ η πληρωμή θα γίνει την Πέμπτη 27/5, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Παρασκευή 28/5.

Έρχονται ρυθμίσεις και… πλειστηριασμοί

Έρχονται ρυθμίσεις και πλειστηριασμοί, καθώς τα κορωνοχρέη έχουν σχηματίσει ένα «βουνό».

Τα χρέη σε εφορία και Ταμεία ανέρχονται σε 145 δισ. ευρώ, ενώ τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες ανέρχονται σε 55 δισ. ευρώ.

Η έναρξη των πλειστηριασμών θα γίνει την 1η Ιουνίου, χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας.

Για τα χρέη στην εφορία δίνεται νέα ευκαιρία για 100 – 120 δόσεις και αφορά στις χαμένες ρυθμίσεις του τελευταίου 12μηνου.

Για τα νέα χρέη, του κορωνοϊού, που ανέρχονται σε 6 – 7 δισ. ευρώ, η πληρωμή τους θα γίνει σε μέχρι και 60 δόσεις, ενώ εξετάζεται στη ρύθμιση να μπει ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ.

Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι σε αναστολή και οι πληττόμενοι επαγγελματίες – μικρομεσαίοι, ενώ η πληρωμή της πρώτης δόσης θα γίνει τον Ιανουάριο του 2022.

megatv