Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας από Αλεποχώρι: Θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής

Η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις με στόχο την ανακοίνωση των πυρόπληκτων μίλησε ο Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι, όπου και βρίσκεται για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών. 

Κατά την παρουσία του στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής».

Δήλωσε ότι «αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να έχουμε τις απαιτούμενες γρήγορες διαδικασίες», ενώ το κράτος θα λειτουργήσει με το μοντέλο που λειτούργησε από την κακοκαιρία «Ιανός» στην Καρδίτσα.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για στήριξη κοινωνικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών, στήριξη όσον άφορα τη στεγαστική συνδρομή από το υπουργείο Υποδομών, στήριξη επιχειρήσεων – αγροτών από υπουργείο Οικονομικών και ΕΛΓΑ και για μεγάλο θέμα αποκατάστασης περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Υπάρχουν εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία θα ξεκινήσουμε το συντονιστικό και μετά οι ανακοινώσεις» τόνισε.

«Πολύ μεγάλη σημασία έχει και η συνδρομή στις περιφέρειες Αττικής – Πελοποννήσου και τους δήμους για τη στήριξη των έργων υποδομής» τόνισε.

newsbeast.gr