Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Είμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη καταστροφή, μετά από πέντε κύματα παγετών και τελευταία και με καύσωνα

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το πέρας της σημερινής επίσκεψης στην Κορινθία ανέφερε χαρακτηριστικά: Είμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη καταστροφή, μετά από πέντε κύματα παγετών και τελευταία και με καύσωνα.



Ως Διοίκηση του ΕΛΓΑ έχουμε αποφασίσει ότι οι ζημίες συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν καλύπτει ο Κανονισμός, να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται αυτές που εντάσσονται στον Κανονισμό μας.

– Θα αξιολογηθούν με τους ίδιους όρους αλλά θα αποζημιωθούν από άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, την ίδια περίοδο των πληρωμών. Στοχεύουμε να υπερβούμε τις δεσμεύσεις του ΕΛ.Γ.Α και να συντομεύουμε τα χρονικά όρια, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Σήμερα επισκεφτήκαμε την Νεμέα, τον Άγιο Βασίλη, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και το Ζευγολατιό, προκειμένου να δούμε από κοντά τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τον παγετό, που χτύπησε αρκετές περιοχές του Νομού Κορινθίας.