Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πυρόπληκτη Κοινότητα Πισίων του Δήμου Λουτρακίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, η πληγείσα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά Κοινότητα Πισίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, “για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 20 Μαΐου”, έχει ισχύ μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου 2021. 

Το σχετικό αίτημα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων είχε διαβιβαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς την ΓΓΠΠ, από κοινού με δύο ακόμα αιτήματα του ίδιου δήμου σχετικά με την παράταση ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, α) ώς τις 25 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων που είχε πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα τον Μάρτιο του 2017 και τον Σεπτέμβριο του 2018 και β) ώς τις 9 Δεκεμβρίου 2021 στην περιοχή του Λουτρακίου που είχε πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προβαίνουν ήδη στην καταγραφή των ζημιών στην πληγείσα από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχή του εν λόγω δήμου της Κορινθίας.