Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν με μάσκες τα γυμναστήρια στις 31 Μαΐου – Δεξιώσεις γάμου… χωρίς μουσική

Τι αποφάσισε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων – Πώς θα λειτουργήσουν γυμναστήρια και χώροι δεξιώσεων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Οι ειδικοί αποφάσισαν το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαίου με τη χρήση διπλής μάσκας, αποστάσεις, ανοιχτά παράθυρα και κλειστά τα αποδυτήρια και τον κλιματισμό.Ειδικότερα, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ. ενώ επίσης οι υπάλληλοι των γυμναστηρίων θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα self test ανά εβδομάδα.

Όσον αφορά στους χώρους δεξιώσεων, οι λοιμωξιολόγοι αποφάνθηκαν ότι πρέπει να λειτουργήσουν όπως και οι χώροι εστίασης στη χώρα μας, δηλαδή η αναλογία πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά χωρίς μουσική. Σημειώνεται πως έως τώρα το ανώτατο όριο ατόμων που επιτρεπόταν στον χώρο των δεξιώσεων ήταν τα 100.

Παράλληλα, η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε να αυξηθεί η χωρητικότητα με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο στο Λιανεμπόριο ενώ από τις 15 Ιουνίου καταργείται επίσης το 50% στις λαϊκές αγορές. Αναφορικά με τις εκκλησίες θα μπορεί πλέον να προσέρχεται ένας πιστός ανά 15 τ.μ.

Σηκώνουν αυλαία θέατρα και συναυλίες
Υπενθυμίζεται ότι, από σήμερα Παρασκευή, ανοίγουν μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα τα υπαίθρια θέατρα, όπου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με μάσκες, αποστάσεις και πληρότητα 50%.

Οι κανόνες για τα υπαίθρια θέατρα

Σε ταράτσες, ανοιχτούς χώρους, με αποστάσεις, μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέτρα, ανοίγουν σήμερα τα θέατρα, όπου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με πληρότητα 50% και συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία της έχουν ως εξής:

• Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές
• Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50%
• Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ της.
• Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται διάλειμμα τόσο προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός, όσο και για να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου
• Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται της αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής της
• Η ταξιθεσία είναι υποχρεωτική.
• Απαγορεύεται ο συγχρωτισμός και η συγκέντρωση ατόμων οπουδήποτε στον χώρο
• Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης
• Υποχρεωτική είναι η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

thetoc.gr