Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εξαγορά της εταιρείας εμφιάλωσης νερού ΖΗΡΕΙΑ από την ΧΗΤΟΣ

Η επενδυτική κίνηση της ΧΗΤΟΣ, εκτός της περιοχής της Ηπείρου, ενισχύει τη θέση της στην εγχώρια αγορά
Στην εξαγορά του 100% της εταιρείας εμφιάλωσης νερού ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ προχώρησε η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Οι εγκαταστάσεις της ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ, βρίσκονται στην Κυλλήνη Στυμφαλίας, μια περιοχή που προστατεύεται περιβαλλοντικά από τις συνθήκες Ramsar και Natura 2000. Η εταιρεία εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΗΡΕΙΑ», το οποίο διαθέτει υψηλή ποιότητα και πολύ καλή αναλογία των ωφέλιμων ιόντων ασβεστίου / μαγνησίου, ενώ είναι αναγνωρισμένο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.



 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επενδυτική κίνηση της ΧΗΤΟΣ, εκτός της περιοχής της Ηπείρου, όπου βρίσκεται η έδρα της για περισσότερο από 65 χρόνια, ενισχύει τη θέση της στην εγχώρια αγορά και της δίνει τη δυνατότητα για αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας με διατήρηση των ήδη υψηλών ποιοτικών standards.

Η τοποθεσία της μονάδας εμφιάλωσης στη Ζήρεια (όρος Κυλλήνη) της Κορινθίας είναι κομβική και από πλευράς logistics, καθώς η εταιρεία θα βρίσκεται δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα και λιμάνια, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος λειτουργίας της.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εξαγορά εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ύψους 25 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το περασμένο έτος και θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας.

Το πλάνο, εκτός των άλλων περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων γραμμών παραγωγής, στις υφιστάμενες αλλά και στις καινούργιες εγκαταστάσεις, αλλά και τη δημιουργία νέων σημείων logistics πανελλαδικά.

Στο πλαίσιο αυτό, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι ο εκσυγχρονισμός της μονάδας στη Ζήρεια, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα περιβαλλοντικά και παραγωγικά πρότυπα που έχει θέσει και ακολουθεί η ΧΗΤΟΣ.