Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντισεξιστική παρέμβαση σε γραφείο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών από φοιτήτριες και φοιτητές

Αντισεξιστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα σε γραφείο καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών από φοιτήτριες και φοιτητές του ίδιου του τμήματος αλλά και από άλλους φοιτητικούς συλλόγους.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει τον καθηγητή για πληθώρα παραβιαστικών και σεξιστικών συμπεριφορών, όπως σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε κοπέλες-φοιτήτριες, ανήθικες προτάσεις προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του κ.α.



 

Όπως αναφέρεται στην τελευταία απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών, το ΕΚΠΑ έχει καθυστερήσει απελπιστικά να πάρει απόφαση επί του θέματος ενώ το θέμα σέρνεται εδώ και δύο χρόνια. Το αίτημα του φοιτητικού συλλόγου είναι η απομάκρυνση του καθηγητή από τη θέση του και από το πανεπιστήμιο συνολικά ενώ οι φοιτητές/τριες προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η κωλυσιεργεία, θα συνεχίσουν ακόμα πιο έντονα τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του.

Η σημερινή συγκέντρωση έξω από το γραφείο του εν λόγω καθηγητή και το στόλισμά του με τα όσα καταγγέλονται, αποτελεί μία πρωτοβουλία φοιτητριών του τμήματος ΕΜΜΕ και ήταν η πρώτη από αυτές τις κινήσεις προκειμένου να δοθεί το μήνυμα στον ίδιο, στην πρυτανεία αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο επίδοξο μιμητή του ότι η περίοδος που οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις θάβονταν έχει περάσει ανεπιστρεπτί!

Η απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών θυροκολλημένη στο γραφείο του καθηγητή