Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλες και όλοι την Πέμπτη στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος διαδηλώνουμε απέναντι στις πολιτικές-ζόμπι της Κυβέρνησης για την εργασία

Ένα ζόμπι περιπλανάται στην Ελλάδα. Το ζόμπι του αντεργατικού και αναχρονιστικού νομοσχεδίου του κ. Χατζηδάκη. Ένα πτώμα που αρνείται να δεχτεί ότι έχει πεθάνει και ταφεί, η σαπισμένη ιδέα ότι «η ελαστικοποίηση της εργασίας αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο». Το ότι ο κύριος Χατζηδάκης περιφέρει στη Βουλή αυτό το πτώμα ως δήθεν εκσυγχρονιστικό και το ακόμα χυδαιότερο, ως “φιλεργατικό”, απλά υπενθυμίζει ότι ο ίδιος δεν έχει βιώσει τον κόσμο της εργασίας ούτε για μια μέρα της ζωής του.



 

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ηχηρή, μαζική και δυναμική απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες που υπονομεύουν ευθέως την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα του κόσμου της εργασίας. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήουν και οι μη μισθωτοί, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, πως μέσα από τέτοιες πολιτικές, επηρεάζονται και οι ίδιοι: πολύ απλά, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, θα φανεί (και) στο δικό τους ταμείο, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους.

Ως ΜέΡΑ25 γνωρίζουμε ότι σε καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας είναι πολύ δύσκολο να προστατευτούν οι εργαζόμενοι. Όμως γνωρίζουμε ακόμα πως χαμένοι αγώνες, είναι μόνοι εκείνοι που δεν δόθηκαν. Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 10 Ιουνίου που καλούν σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και πολιτικές δυνάμεις στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Κάτω τα χέρια σας από την εργασία!

mera25.gr