Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α. Μυλωνάκης: Αναγκαία η αύξηση προσωπικού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Δημοσιεύουμε την ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 7163/09-06-2021 σχετικά με το θέμα «Αναγκαία η αύξηση προσωπικού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας».

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Του:             Αντώνιου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής 

ΠΡΟΣ:          Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:         «Αναγκαία η αύξηση προσωπικού στην Διεύθυνση Αστυνομίας της Κορινθίας»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, αναγκαία είναι η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας της Κορινθίας με έμψυχο δυναμικό. Η θέση αυτή ενισχύεται με το δεδομένο ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, αυξήθηκε η εγκληματικότητα στην Κορινθία σε επίπεδο ίδιο με της Αττικής και με επιπρόσθετο στοιχείο την ύπαρξη εντός της πόλης του μεγαλύτερου πανελλαδικά «ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.». Επιπρόσθετα, εκτός των 2.000 αλλοδαπών της Δομής και του εν λόγω «ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.» υφίστανται στην Κορινθία πέντε (5) μεγάλοι καταυλισμοί Ρομά, με πληθυσμό περί τα 4.000 άτομα, ενώ, συμπληρωματικά, την θερινή περίοδο, συμβαίνει ο συνολικός πληθυσμός που διαμένει και κυκλοφορεί στην Κόρινθο να τριπλασιάζεται, με την αθρόα εισροή παραθεριστών λόγω και της γειτνίασής της με την Αττική.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου για την στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας της Κορινθίας με σαράντα (40) άτομα προσωπικό, ώστε η αστυνόμευση στην Κορινθία να εκτελείται σε ικανοποιητικό βαθμό και ως εκ τούτου, να ελαττωθούν οι έκνομες ενέργειες και οι όποιες παραβατικές συμπεριφορές;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ