Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έγραψε ιστορία o Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Roland Garros με νίκη θρίλερ

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε με 3-2 τον Ζβερεφ και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε τελικό Γκραν Σλαμ

Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που πέρασε σε τελικό Γκραν Σλαμ και μάλιστα στο πιο φημισμένο από αυτά, το Roland Garros.

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Αλεξάντερ Σβέρεφ επικράτησε με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και πήρε το «εισιτήριο» για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής (13/06).



 

Ο Στέφανος, ενώ βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ, δυσκολεύτηκε από τον Γερμανό, που τον ισοφάρισε σε 2-2, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Γαλλικού Όπεν.

Το ματς ήταν εκπληκτικό και οι δύο αθλητές έβγαλαν χτυπήματα υψηλής ποιότητας, αλλά ο «Tsitsifast» ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.

Ο Στέφανος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι, καθώς κράτησε το σερβίς του και με ένα brake στο δεύτερο game προηγήθηκε με 3-0, αναγκάζοντας από νωρίς σε αρκετά λάθη τον αντίπαλό του. Με πολύ καλό σερβίς ο Γερμανός μείωσε σε 3-1, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία το σερβίς του, με αποτέλεσμα να έρθει το 6-3.

Ο Ζβέρεφ ξεκίνησε το δεύτερο σετ, όπως ο Στέφανος το πρώτο. Με δικό του κερδισμένο και αμέσως brake, έκανε στη συνέχεια το 3-0 και πήρε σοβαρό προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς όμως είχε τις απαντήσεις… Αρχικά μείωσε σε 3-1 και με τα συνεχόμενα λάθη του Γερμανού στο δικό του σερβίς, ήρθε και το μπρέικ για να γίνει το 3-2. Από εκεί ξεκίνησε ένα… ποτάμι που παρέσυρε τον αντίπαλό του, για να φτάσει ξανά στο 6-3.

newsbeast.gr