Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ναύπλιο -Η Ελληνική Επανάσταση ”ζωντανεύει” σε όλη την Ελλάδα

Μια οπτικοποιημένη αφήγηση της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν, παρουσιάστηκε στην πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 12 Ιουνίου 2021.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», έγιναν ταυτόχρονες προβολές σε κτίρια 8 πόλεων της χώρας, σχετικές με την Επανάσταση του ΄21.



Η ταυτόχρονη προβολή έγινε σε κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Η ταυτόχρονη προβολή θα γίνει και την Κυριακή 13 Ιουνίου . Πρόκειται για μία εκ των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία αφορά σε μια οπτικοποιημένη αφήγηση της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν. Για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η δράση είναι: Αθήνα (κτήριο της Βουλής των Ελλήνων), Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), Ηράκλειο (κτήριο Περιφέρειας Κρήτης), Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο), Ιωάννινα (Δικαστικό Μέγαρο), Καλαμάτα (Εικαστικό Εργαστήρι – Κέντρο Τέχνης), Κέρκυρα (Παλαιό Δημαρχείο), Λαμία (Δημοτικό Θέατρο), Λάρισα (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς), Μεσολόγγι (Δημοτική Πινακοθήκη), Νάουσα (Δημαρχείο), Ναύπλιο (Δημαρχείο), Πειραιάς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Ρόδος (Δημαρχείο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίπολη (Δικαστικό Μέγαρο), Χανιά (Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης) και Χίος (Τείχος του Κάστρου).

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ