Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προκήρυξη 13ου Αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου

Oι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, Μέλος της Ε.Ο.Σ.Α.Μ.Α-Υ. ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργανώνουν  τον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών και με τη συμμέτοχη του Πολιτιστικού συλλόγου Προσύμνης.

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.



Στο Δρόμο μπορούν να συμμετάσχουν Περιπατητές, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.

Σημείο εκκίνησης «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών.

Για τους δρομείς η  απόσταση είναι 8 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο 4ο χλμ. Οι Περιπατητές θα ακολούθησoυν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα.

Διαδρομές:

Α. Για δρομείς χωμάτινη διαδρομή 8 Χλμ

Β. Για περιπατητές «Αρχαίος δρόμος» 7 χλμ

Γ. Για Ιππείς η ίδια διαδρομή αλλά δεν θα γίνει μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο

 

Ώρες Εκκίνησης: Περιπατητές     08:00

                                Ιππείς              09:05

                                Δρομείς           09:00                                                                                                                                                            

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μόνο για τους δρομείς μέχρι 24/6/2021.

Οι δηλώσεις γίνονται  στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/tK45hgHxtgrah1px8

Απονομή  επάθλων θα γίνει με βάση τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που έχει εκδώσει η γενική γραμματεία αθλητισμού    όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς και αθλητές  θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και  όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση , δίπλωμα συμμετοχής.

Απονομή κυπέλων θα γίνει με βάση την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ στους 3 πρώτους άντρες και στις 3 πρώτες γυναίκες

Στον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο θα υπάρχει υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από γιατρό Καρδιολόγο και ΦΙΛΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν την ημέρα του αγώνα , ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους και Δωρεάν.

Στο τέλος των αγώνων θα υπάρχουν , Μουσικές επιλογές από Dj και θα προσφερθούν σε όλους τους Αθλητές  Μπανάνες Χυμός και παραδοσιακό γεύμα με συνοδεία κρασιού.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων από το χώρο τερματισμού στο χώρο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορείο στις 11.30 με 12.00 με βάση τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Οργανωτική Επιτροπή:

Δελής Νίκος                      6937579375  (πρόεδρος  ΝΠΔΔ Κοινωνική ΄Μέριμνα & Αθλητισμός)

Βύρλας Δημήτρης            6974481474

Παναγιώτης Ψύχας         6972448668 (για περιπατητές)

Σαμαρτζής Δημήτρης      6978611666

Μπινιάρης Γεώργιος       6972732737  (Πρόεδρος Τοπ.Κοιν Προσύμνης)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIA ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΓΙΑ

ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ (ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Από 01/06/2021 επιτρέπονται οι εκτός σταδίου διοργανώσεις με την προϋπόθεση ότι ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 300 άτομα.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Χρήση μάσκας

Υποχρεωτική σε όλους τους χώρους. Εξαιρούνται οι αθλητές μόνο κατά την διάρκεια της άσκησης (χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.)

Χρήση γαντιών μιας χρήσης

Μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας. Αντί της χρήσης γαντιών συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών.

 

Οδηγίες προληπτικού ελέγχου (testing)

 

Έλεγχος συμμετεχόντων αθλούμενων:

Μοριακός (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα (αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, π.χ. Παρ-Σαβ-Κυρ, 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις (3) τότε 1 τεστ ανά τρία (3) 24ωρα.)

Εάν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, συστήνεται το testing να γίνει πριν την μετακίνηση (πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πούλμαν κτλ.), εφόσον όμως τηρούνται τα όρια της ως άνω παραγράφου.

Έλεγχος του προσωπικού της διοργάνωσης :

Self test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.

Οδηγίες αποστασιοποίησης και τήρησης αποστάσεων

Στο πρωτόκολλο θα πρέπει να αναγράφεται ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων καθώς και ο αριθμός του προσωπικού της διοργάνωσης.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων 300 άτομα, ανά block εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση.

Σε περίπτωση διοργάνωσης με περισσότερους από έναν αγώνες (π.χ. Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. και Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.) ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ισχύει ανά αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αγώνας έχει διαφορετική ώρα εκκίνησης. Η χρονική απόσταση μεταξύ της εκκίνησης του τελευταίου μπλοκ του κάθε αγώνα και της πρώτης εκκίνησης του επόμενου αγώνα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.

Τελετές απονομών

Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών. Μπορεί να γίνει όμως μια προσαρμογή και οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό.

Θεατές

Απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε όλους τους αγώνες.

Οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού

Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό/απολύμανση μη υγειονομικών χώρων : https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko-katharismo-mi-ygeionomikon-monadon-poy-echoyn-ektethei-ston-io-sars-cov-2/

Συστήνεται απολύμανση πριν και μετά από την χρήση του εξοπλισμού.

Διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους, τεχνικό επιτελείο ή προσωπικό συλλόγου/ομοσπονδίας/εγκατάστασης: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό

Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

Μετακινήσεις 

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Εμβολιασμένοι : η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας θα αποφανθεί συνολικά για τους εμβολιασμένους στο σύνολο των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για απαλλαγή τους από το testing.

Τεστ αντιγόνου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ: Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19».

Για τις περιπτώσεις ανήλικων αθλητών που διενεργούν τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα προβλεφθεί διαδικασία μέσω ΚΕΠ για τη λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος και θα ανακοινωθούν νεότερα επί του θέματος τις προσεχείς μέρες όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ