Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αργολίδα – 13ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος -VIDEO

Οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο Σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης , το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσύμνης, συνδιοργάνωσαν τον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο στην Αργολίδα, Κυριακή 26 Ιουνίου 2021.Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στο αγώνα συμμετείχαν περιπατητές και Δρομείς – Αθλητές.

Σημείο εκκίνησης ήταν η Πύλη των Λεόντων μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και ο τερματισμός έγινε στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η απόσταση ήταν 8 χιλιόμετρα σε χωμάτινη διαδρομή.

Στον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο υπήρξε υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες καλύφθηκαν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από γιατρό Καρδιολόγο και ΦΙΛΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ