Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνής Ημέρα Συνεργατισμού, 3 Ιουλίου

Πραγματοποιήθηκε 30/6/2021, η δημόσια διαδικτυακή συνάντηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, με φιλοξενούσα την κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφο (6932094231), γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής.

Στην συζήτηση μετείχαν οι: Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος), Γιάννης Κοντογιάννης (Πρόεδρος), Κώστας Μιμίκος (Κέντρο Ενημέρωσης Αγροτών Κοζάνης), Αθηνά Μιχαηλίδου (Πρόβειο ΚΟΡΔΑΛΗΣ), Ζαφείρης Ναστούλης (Αγρότης, Μέγαρα), με συντονιστή τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, ενώ πολλοί άλλοι συμμετείχαν μέσω facebook στο προφίλ «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ». 

Η ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπως και πάρα πολλές άλλες βρίσκεται στο https://www.facebook.com/618390278198909/videos/497731571553342.

Το Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, στις 10 το βράδυ, μετά τις αναγκαίες καθημερινές δουλειές των αγροτών, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προσκαλεί όλους στο https://us02web.zoom.us/j/89939518525?pwd=S1FqaGtFaGQ1by9EaE1pWkxKWHEvZz09 σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την Διεθνή Ημέρα Συνεργατισμού

Στην συζήτηση θα «μετέχει» με χαιρετισμό και ο πρόεδρος του ICA-International Cooperatives Alliance (Διεθνής Συμμαχία Συνεργατισμών) μέσω του video https://vimeo.com/569025969?fbclid=IwAR3uYT93ixirTE4M5alW_YVJk3mRVVCYbHzkHZoZsmvSEYUM3YxKmlQpGh8, που προμήθευσε και μεταγλώττισε στα ελληνικά ο κ Λουκάς Μπρέχας (Δίκτυο ΚΑΠΑ, https://www.diktio-kapa.dos.gr/).

Οι Συνεταιρισμοί (πιο σωστά συνεργατισμοί) είναι η κυριότερη μορφή επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας, μαζί με τις Ηθικές Τράπεζες, τα Ιδρύματα και τα Αλληλόχρεα Κεφάλαια.

Ο διεθνής αποδεκτός ορισμός του συνεταιρισμού είναι: «Συνεταιρισμός είναι μια αυτόνομη οργάνωση προσώπων τα οποία συνδέονται εθελοντικά µε σκοπό να εξυπηρετήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες και επιδιώξεις τους µέσω μιας συμμετοχικής και δημοκρατικά ελεγχόμενης επιχείρησης» Αυτή είναι η δήλωση που αφορά τη συνεταιριστική ταυτότητα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και υιοθετήθηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας, (I.C.A.), που έγινε το 1995 στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Οι ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ (VALUES) στις οποίες βασίζονται οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι: της αυτοβοήθειας, ης αυτοευθύνης, της δηµοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Σύμφωνα µε τη συνεταιριστική παράδοση, τα µέλη των συνεταιριστικών επιχειρήσεων πιστεύουν στις ηθικές αξίες: της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της κοινωνικής ευθύνης και της μέριμνας για τους άλλους.

Οι ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (PRINCIPLES) είναι οι: 1. Εθελοντική και ανοικτή συμμετοχή, 2. Δημοκρατικός έλεγχος των µελών, 3. Οικονομική συμμετοχή των µελών, 4. Αυτονομία και ανεξαρτησία, 5. Εκπαίδευση, κατάρτιση και πληροφόρηση, 6. Συνεργασία μεταξύ συνεταιριστικών εταιρειών & 7. Κοινοτικό ενδιαφέρον.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προσκαλεί όλους στην Διεθνή Ημέρα Συνεργατισμού, το μόνο επιχειρηματικό μοντέλο που δίνει σήμερα λύσεις εκεί που όλα τα άλλα επιχειρηματικά μοντέλα αποτυγχάνουν, το Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021, 22.00, και στο facebook στο προφίλ του ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα, 6998282382