Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και της ΕΛΑΣ στου Ζωγράφου

Χειροπέδες στον εξαφανισμένο μέχρι πριν λίγη ώρα, Χρήστο Παππά, ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής πέρασαν οι αρχές στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου, όπου τον φιλοξενούσε ένα άτομο, το οποίο έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.



 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν πληροφορίες εδώ και ημέρες πως το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου κρυβόταν στο εν λόγω διαμέρισμα, όπου εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής.

Ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε με χειροπέδες στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια θα μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού.

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, ήταν το μοναδικό μέλος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που είχε μείνει ασύλληπτο, μετά και τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού και την έκδοσή του από τις βελγικές Αρχές στην Ελλάδα.

Ο Χρήστος Παππάς, δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο όταν είχε ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης και είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

“Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.”.

Πελώνη: “Η ελληνική αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας”
«Η Ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το κράτος δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Η ελληνική αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών» πρόσθεσε.