Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Κάνουν λάθος αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά -VIDEO

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει του Open, έκανε λόγω για υψηλά επίπεδα ανεμβολίαστων και τόνισε ότι αν ξαναμπούμε σε lockdown η οικονομία θα καταστραφεί

Αναφερόμενος μάλιστα στα ποσοστά εμβολιασμού των βόρειων χωρών, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ηλικίες 70 και 80, έκανε λόγο τεράστια ωριμότητα. «Όταν εγώ βλέπω στη Σουηδία, στη Νορβηγία, στη Δανία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία να έχουν ποσοστά 85-90%, και στην Ελλάδα 60 και 70% αυτό με τρομάζει», σημείωσε, τονίζοντας πως φοβάται πως οι πολιτικές δεν θα είναι ίδιες «αν οι άλλες χώρες δεν κινδυνεύουν το ίδιο». «Άρα καλό είναι να μην βρεθούμε σε τέτοιου είδους διλήμματα», κατέληξε. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρατήρησε ότι την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν τα κρούσματα και έστειλε μήνυμα σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά, κάνουν λάθος».

Καββαθάς: «Δεν αντέχουν νέο κλείσιμο οι επιχειρήσεις»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σημείωσε πως πρέπει να «εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού», και τόνισε πως «δεν αντέχουν οι επιχειρήσεις νέο κλείσιμο».

Σημείωσε δε, πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και για τους άλλους κλάδους θέλουν βελτίωση, έκανε λόγο για τεχνικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.