Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερωτήματα από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αργολίδας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παρευρέθηκε στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην Επίδαυρο, για την έκθεση αγροτουρισμού.

Ο κ. Λιβανός, εκθείασε την αγροτική παραγωγή, την «ανωτερότητα των ελληνικών προϊόντων» και την «ενίσχυση της προβολής του αγροτικού τομέα με στόχο την προσέλκυση τουριστών» και όπως ανέφερε «τα προϊόντα μας θέλουμε να είναι οι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο. Να μετατοπίσουμε λοιπόν το ενδιαφέρον του δικού μας υπουργείου και να κάνουμε πράξη την πολιτική «από την παραγωγή μέχρι το ράφι, μέχρι το τραπέζι». 

Ο κ. Λιβανός, πρέπει να μας απαντήσει όμως στα εξής ερωτήματα:

Πώς θα αναδειχθεί το αγροτικό προϊόν, την στιγμή που σε μια σειρά αγροτικά προϊόντα, πουλιούνται από εμάς μέχρι και στο κόστος παραγωγής;

Πώς θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε, με το κόστος παραγωγής όλο και να μεγαλώνει, λόγω και της τρομακτικής αύξησης του πετρελαίου;

Πώς θα ζήσουμε τις οικογένειές μας, με την απώλεια του εισοδήματος από τα μέτρα ενάντια στην πανδημία;

Πώς θα έχουμε αγροτικά προϊόντα αύριο, την ώρα που ΕΛΓΑ, δεν αποζημιώνει στις μεγάλες καταστροφές που είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε (καύσωνας);

Προκαλεί ο Υπουργός και τα κυβερνητικά κλιμάκια, με το να χρυσώνουν το χάπι και να παρευρίσκονται σε φιέστες, ρίχνοντας κάτω από το χαλί, τα συνεχή και διογκωμένα προβλήματα. Προβλήματα που δημιουργούνται από τις διαχρονικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού, μαζί με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ν. Αργολίδας οργανωμένα και μαζικά να συνεχίσουμε την οργάνωση του αγώνα μας απαιτώντας και διεκδικώντας:

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από καιρικά φαινόμενα, νόσους, άγρια ζώα.

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως εφοπλιστές κα.

argolikeseidhseis.gr