Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στην Νεμούτα Ηλείας

Νεμούτα Ηλείας 17- 18 Ιουλίου 2021

Το διήμερο 17 και 18 Ιουλίου ο σύλλογος μας κάνει εξόρμηση στην Νεμούτα Ηλείας.
Την πρώτη ημέρα, με στάσεις για καφέ φαγητό φτάνουμε στο χωριό Νεμούτα Ηλείας.
Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε κατάβαση με σακίδιο ημέρας του φαραγγιού του Άμπουλα (στα τούρκικα σημαίνει άφθονο νερό), περνώντας μέσα από οργιαστική βλάστηση δίπλα σε νεροτριβές, οθωμανικές βρύσες και δώδεκα πανέμορφους καταρράκτες ύψους 15 έως 50 μέτρων, που σχηματίζουν μικρές λίμνες. Η διαδρομή συνεχίζει έως τον ποταμό Ερύμανθο διασχίζοντάς ένα μπαρουτόμυλο που χρησιμοποιήθηκε στην επανάσταση του 1821, νερόμυλους, εξωκλήσια, πέτρινα γεφύρια (Σεϊνταγά).
Σε χώρο που ενδείκνυται θα στηθούν οι σκηνές για την διανυκτέρευση, και έχει κανονιστεί να έρθει φαγητό από το χωριό.(Για λεπτομέρειες σχετικά σε συνεννόηση με τους αρχηγούς)

Ω.Π.: 5-5.30, Υ.Δ.: -250μ.
Β.Δ.: Α

Την δεύτερη ημέρα θα γίνει πορεία κατά μήκος του παταμού Ερύμανθου με πρόσβαση σε κάποιους καταρράκτες, και μπάνιο σε διάφορα σημεία .
Στην συνέχεια θα γίνει επιστροφή στο σημείο κατασκήνωσης και θα ξεκινήσει η ανάβαση από τον ποταμό Ερύμανθο μέσω του φαραγγιού Χαρατσαρίου, όπου βρίσκονται οι οκτώ πανέμορφοι καταρράκτες 15 έως 35 μέτρα ύψος. Οι καταρράκτες του Χαρατσαρίου συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς και βρίσκονται στη Νεμούτα σε υψόμετρο 420 μέτρων, 3 χλμ. από το κέντρο του χωριού. Η διαδρομή ανάμεσα στο κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον, προσφέρει αισθήματα ηρεμίας και γαλήνης στους πεζοπόρους.
Η πορεία θα τελειώσει στο χωριό και εκεί έχει κανονιστεί φαγητό σε ταβέρνα.
Πανέμορφη και ολόδροση διαδρομή με πολλά νερά και μικρές λίμνες κατάλληλες για
δροσιστικές βουτιές.

Ω.Π.: 5-6 , Υ.Δ.: +250μ.
Β.Δ.: Α

Οι μεταφορές σκηνών και σακιδίων στον χώρο κατασκήνωσης και η επιστροφή τους στο χωριό θα γίνει με αγροτικά αυτοκίνητα.
Επίσης θα υπάρχουν σκαμπώ για όλους και παλέτες για την διαμόρφωση των τραπεζιών.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μαγιό, μπορείτε να έχετε και δεύτερα χαμηλά παπούτσια που θα βραχούν στο ποτάμι και στους καταρράκτες, κάλτσες δεύτερες, μπατόν, ισοθερμικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή – φαγητό, νερό.

Κόστος Συμμετοχής: 65 ευρώ, και αφορά στην μεταφορά στην Νεμούτα και την επιστροφή Κόρινθο, την μεταφορά σκηνών και σακιδίων, όπως και σκαμπώ ,τραπέζια στο χώρο κατασκήνωσης, και το φαγητό του Σαββάτου (βράδι) και της Κυριακής (μεσημέρι).

Προκαταβολή θα δοθεί στους αρχηγούς, ή στο γραφείο του συλλόγου έως την Τετάρτη 14 Ιουλίου σε συνεννόηση μαζί τους λόγω κωλύματος τράπεζας.

Αρχηγοί εξόρμησης

Καραγεώργος Χριστόφορος : 6948002379
Παλασσοπούλου Αθηνά : 6947279750

και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
Αναχώρηση το Σάββατο στις 07:00 από το πάρκινγκ του Αγίου Νικολάου

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
• Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κορονοϊού.
• Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.