Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μίνι lockdown η Μύκονος: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, τέλος η μουσική

Έκτακτα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού ανακοίνωσε για τη Μύκονο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Οι πολλαπλές συρροές που παρατηρούνται σήμαναν συναγερμό· άλλωστε το νησί είναι «πορτοκαλί» από την Πέμπτη, με υποχρεωτικά τα επιπλέον τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση.




 

Όμως, από σήμερα μέχρι και τουλάχιστον τη Δευτέρα 26 Ιουλίου η Μύκονος μπαίνει σε μίνι lockdown.

Αυτό σημαίνει ότι επανέρχεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τη 1:00 έως τις 6:00. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και όσοι έχουν σοβαρούς λόγους υγείας.

Από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου κλείνει η μουσική παντού, όλες τις ημέρες που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει ότι στη Μύκονο, όπως και σε όλη τη χώρα, απαγορεύονται τα πάρτι με πάνω από 20 άτομα σε ιδιωτικούς μη επαγγελματικούς χώρους. Το πρόστιμο για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο ξεκινά από 50.000 και φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς.