Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δάκρυα και οργή στο τελευταίο αντίο της Γαρυφαλλιάς – Δολοφόνησες και την οικογένειά της

Ο σπαραγμός και η ανείπωτη θλίψη κυριάρχησαν στην κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο.

Συγγενείς και φίλοι θρηνούσαν για το αδικοχαμένο κορίτσι του οποίου κόπηκε με φρικτό τρόπο το νήμα της ζωής. Με δάκρυα στα μάτια, ντυμένοι στα άσπρα οι περισσότεροι είπαν το τελευταίο αντίο στο Βέλο Κορινθίας. Τραγικές φιγούρες τα αδέρφια της και οι γονείς της που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.



 

Με δάκρυα στα μάτια βγήκαν από την εκκλησία, ενώ έσκυβαν πάνω από την νεκροφόρα με το φέρετρο σαν να μην ήθελαν να την αφήσουν να φύγει… Σαν να ήθελαν να την κρατήσουν για πάντα κοντά τους.

Οι καμπάνες στο χωριό χτυπούσαν πένθιμα, ενώ άσπρα μπαλόνια συνόδευσαν την άτυχη κοπέλα στην τελευταία της κατοικία. Ολα ήταν στα λευκά στο τελευταίο αντίο της Γαρυφαλλιάς… Λευκά μπαλόνια στην είσοδο της εκκλησίας, λευκά στεφάνια, λευκές μπομπονιέρες, ενώ οι περισσότεροι που ήταν στην κηδεία φορούσαν λευκά μπλουζάκια.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία και όπως ανέφερε ο Alpha μια φίλη και συνάδελφος της Γαρυφαλλιάς απευθυνόμενη στον δολοφόνο, είπε στον επικήδειο.

«Δεν δολοφόνησες μόνο τη Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέρφια της. Τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν.

Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία, πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών». Αυθόρμητα όλοι άρχισαν να χειροκροτούν.

Μάλιστα, τα άτομα που συνόδευαν το όχημα που μετέφερε το φέρετρο της 26χρονης, κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά», στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τα συνεχή επεισόδια γυναικοκτονιών στη χώρα μας.

Παράλληλα, λευκά μπαλόνια και στεφάνια τοποθετήθηκαν στα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ μοιράστηκαν και λευκές μπομπονιέρες.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα hlektra.gr, τα αδέρφια της σε συνεργασία με τον δήμο της περιοχης θέλουν να οργανώσουν μια ημερίδα κατά της βίας, η οποία θα γίνει στη μνήμη της αδικοχαμένης 26χρονης, προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα γυναικοκτονιών.

Ο θείος της Γαρυφαλλιάς, πάντως, συγκλόνισε με ένα γράμμα. Με αυτό αποχαιρετά την άτυχη κοπέλα, ενώ δίνει κουράγιο και τους γονείς της. Μεταξύ των άλλων γράφει «καλό ταξίδι Γαρυφαλλίτσα μας στη γειτονιά των Αγγέλων».

newsit.gr