Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Αντιδρούν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία στα «τελεσίγραφα» για εμβολιασμό

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις των υγειονομικών η κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας μιλούν για μια «πολιτική» διχασμού όχι μόνο του κλάδου, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι τα όποια ελλείμματα στην διαδικασία του εμβολιασμού ώστε να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητά του, έχει να κάνει με την έλλειψη πρωτοβουλιών ενθάρρυνσης, κάτι που αντικαθίσταται με αποφάσεις και «τελεσίγραφα»…



 

Παραιτήσεις στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας

Μάλιστα στο Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» κάποιοι εργαζόμενοι, βλέποντας την πολιτεία να κινείται στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, έφτασαν σε σημείο παραιτήσεων.

Στην παρούσα φάση, πάντως, πρόκειται για περιπτώσεις που βρίσκονται πολύ κοντά σε συνταξιοδότηση ή σχεδόν πλησιάζουν στο χρονικό όριο.

Εάν τελικά αυτές οι παραιτήσεις γίνουν αποδεκτές και συγχρόνως δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση ως προς τους εμβολιασμούς, από Σεπτέμβριο, θα αποτελέσουν σοβαρές απώλειες στο προσωπικό του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο ίδιο νοσοκομείο εργαζόμενος που πιο παλιά νόσησε και είχε κινδυνέψει η ζωή του, αρχίζει εκστρατεία κατά του εμβολίου, με τη στήριξη συναδέλφων του.

Μάλιστα, συλλέγει και υπογραφές για να προσφύγει δικαστικά κατά της υποχρεωτικότητας, διαφωνώντας με την προσπάθεια «υποχρεωτικότητας» του εμβολιασμού…

Οι εργαζόμενοι Νοσοκομείου Πύργου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εστάλη στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής», συντάσσεται με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία αναφέρεται ότι, είναι υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών καθώς είναι προφανές πως το εμβόλιο αποτελεί το σημαντικότερο όπλο προστασίας και ασφάλειας από τον ιο covid -19, αλλά αντίθετοι στον εξαναγκασμό προς εμβολιασμό υπό την απειλή της διαθεσιμότητας/απόλυσης.

«Η πειθώ βασισμένη στα επιστημονικά δεδομένα θα αποτελέσει το βασικό κίνητρο για τον εμβολιασμό όλων των υγειονομικών και όχι ο εξαναγκασμός και η επιβολή πειθαρχικών μέτρων.

Τέτοιες πρακτικές συμβάλλουν στον διχασμό της κοινωνίας, οι οποίες μας βρίσκουν αντίθετους.

Όχι στον διαχωρισμό των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και στις απειλές για άδειες άνευ αποδοχών και απολύσεις», τονίζουν η πρόεδρος του συλλόγου κα Μαλβίνα Κερερέ και τα μέλη του Δ.Σ.

Αντιδρά και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να αποποιηθεί των τραγικών ευθυνών που έχει συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας, επιδιώκει, γι’ άλλη μια φορά, να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να στοχοποιήσει εργαζόμενους, πολίτες και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, ότι πάλι εκείνοι είναι που ευθύνονται για την αποτυχία των εμβολιασμών στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

Συνεχίζοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παράλληλα έχουν την απόλυτη ευθύνη για την εμβολιαστική πορεία στη χώρα και η πολιτική επιλογή περί υποχρεωτικών εμβολιασμών μαρτυρεί, αφενός, την αποτυχία τους και αφετέρου, προσφέρει έδαφος σε λογικές καταναγκασμού και μαζικών πειθαρχήσεων.

Η συκοφάντηση και στοχοποίηση των εργαζόμενων στην Υγεία από την κυβέρνηση, που από ήρωες έγιναν οι δήθεν υπαίτιοι της διασποράς του covid-19, έχουν ως κοινή συνισταμένη την υλοποίηση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου για το μαζικό κλείσιμο νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Αντί να θωρακίσουν τα νοσοκομεία από προσωπικό, προαναγγέλλουν λουκέτα και με διχαστικές πρακτικές προωθούν εκδίωξη εργαζομένων από νευραλγικές υπηρεσίες».

patrisnews.com