Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιδότηση 350 εκατ. Ευρώ για Επανεκκίνηση Τουρισμού -Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Με στόχο την παρουσίαση της δράσης επιχορήγησης Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) και τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, Ιόνιων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Επιμελητηρίου Αχαΐας κος Πλάτων Μαρλαφέκας ο οποίος αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τόνισε την τεράστια σημασία της επιδότησης αυτής στον τουριστικό κλάδο παράλληλα όμως με την εύστοχη τοποθέτηση και απορρόφηση αυτής από την τοπική παραγωγή και υπηρεσίες. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι θέμα μείζονος σημασίας να μη φύγουν τα χρήματα στο εξωτερικό και η κάθε τουριστική επιχείρηση να συμβάλει με τον τρόπο της στην ανάπτυξή της τοπικής παράγωγης και οικονομίας.



 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Πιτσάκης Παναγιώτης, ο οποίος τόνισε ότι «Η συγκυρία για τον κλάδο του τουρισμού δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Διανύουμε τη δεύτερη σεζόν από το ξέσπασμα της πανδημίας και οι προβλέψεις για τις τουριστικές επιχείρησης  αποκτούν υπαρξιακό χαρακτήρα. Οι εξελίξεις αποτελούν μια δυναμική κατάσταση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας εκπλήξει ».

Επιπλέον ο κ. Πιτσάκης συνέχισε λέγοντας ότι το πρόγραμμα Επιδότησης Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας είναι στη σωστή κατεύθυνση της επανεκκίνησης και στήριξης του κλάδου και  δίνει μια σημαντική ώθηση για την επανεκκίνηση του και σε αυτή την πορεία θα πρέπει να συνεχίσουμε με την επέκταση των μέτρων στήριξης για όσο χρειαστεί καθώς η περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και η ευημερία των τοπικών κοινοτήτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τύχη του τουρισμού. Ο κ. Πιτσάκης έκλεισε με την αναφορά του στην  τελευταία επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την απόλυτη ταύτιση του με τις δηλώσεις του τελευταίου,  για την τεράστια σημασία της σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Εισηγητής στην e-ημερίδα ήταν ο υπεύθυνος της Δράσης  κα Αυγουστίδου Φωτεινή και συντονιστής ο κος Γκοτσούλιας Βασίλης από το τμήμα δημοσιότητας της ΔΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό έως Τετάρτη 29/9/2021 και ώρα 17:00. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση πατήστε εδώ

Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: https://bit.ly/36z4A10

Για πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κορινθίας – Περιφερειακό Γραφείο ΔΕΠ , 2741024464 (924, 923), email:  korinthia@diaxeiristiki.gr