Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Ζήρειας – Ανάβαση στην Κορυφή Σημείο

Mε ξεχωριστό τρόπο θα τελειώσουμε τον μήνα Ιούλιο. Όποιο από τα μέλη μας θέλει να παρευρεθεί στην ξεχωριστή παράσταση (Φεστιβάλ) θα πρέπει έγκαιρα να προμηθευτεί εισιτήριο. Και μετά το τέλος της παράστασης μπορεί να κοιμηθεί στον χώρο του Φεστιβάλ, η στο χώρο του καταφυγίου σε σκηνές, η σε υπνόσακους, υπολογίζοντας ότι θα έχει κρύο στο υψόμετρο αυτό.

Στις 31 Ιουλίου ο Σειληνός και οι σάτυροι επιστρέφουν στη Ζήρεια αναζητώντας και πάλι τα ίχνη των βοδιών του Απόλλωνα! Εκεί, θα συναντήσουν το νεογέννητο Ερμή με τη λύρα του και θα ακούσουν για πρώτη φορά μουσική, τη μουσική που θα «αλλάξει με τη γέννηση και το άγγιγμά της τις ψυχές, τις ζωές των ανθρώπων».Μαζί και εμείς, σύγχρονοι ιχνευτές, θα ανακαλύψουμε ίχνη της πανάρχαιας πολιτισμικής μας μνήμης.

Το Ziria Festival με το Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  σας περιμένουν στις 31 Ιουλίου στο οροπέδιο της Ζήρειας για μια μαγευτική και ανεπανάληπτη εμπειρία:

Μιχαήλ Μαρμαρινός

ΙΧΝΕΥΤΑΙ του Σοφοκλή

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΖΗΡΕΙΑΣ

Η προσαρμογή της μεγάλης φετινής παραγωγής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στον ίδιο ακριβώς τόπο που διαδραματίζεται κατά το μύθο!

Και μετά το μύθο, μια ιστορική, ιαματική συνεύρεση

«THE SOUL OF EPIRUS»

Πετρολούκας Χαλκιάς – Βασίλης Κώστας

Όσοι/όσες θέλετε να ζήσετε το μύθο, θα χρειαστείτε: εισιτηριάκι, μαξιλαράκι για το έδαφος, άνετα ρούχα για …μπουσούλημα, μπουφάν για το κρύο το βράδυ και να βρίσκεστε μέχρι τις 18:00 ΑΥΣΤΗΡΑ στο οροπέδιο της Ζήρειας!

Εισιτήρια (περιορισμένος αριθμός):

https://www.ticketservices.gr/…/ixneftai-tou-sofokli…/

Όλες οι πληροφορίες: https://ixneytes.ziriafestival.gr/

#ziriafestival #ziria #trikala #xylokastro #ixneytes #trackers #petroloukas #vasiliskostas #marmarinos #pausis #eyterpi #kafka #ChristopherKing

https://www.facebook.com/events/568413404159502/?active_tab=discussion

Οι δύο παραστάσεις υπολογίζεται να τελειώσουν γύρω στις 22:30 το βράδυ οπότε και στο σαλέ όποιος θέλει μπορεί να φάει σουβλάκια που θα φτιάξουν τα παιδιά του φεστιβάλ.

Στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου πρέπει να είστε αυστηρά στις 3 τα ξημερώματα με το σχετικό εξοπλισμό για να ξεκινήσει η πορεία προς την κορυφή ώστε γύρω στις 06:30 το πρωί να δούμε την ανατολή του ήλιου.

Η μετάβαση στο χώρο των εκδηλώσεων και μετά στο καταφύγιο θα πραγματοποιηθούν με αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης.

Η πορεία προς την κορυφή, και η επιστροφή υπολογίζεται σε 5-6 ώρες και είναι βαθμού δυσκολίας Β.

Απαραίτητα για την πορεία Φακός κεφαλής, μπουφάν, μπατόν, αντιανεμικό, Μπότες, κάλτσες ζεστές, Φλίς, σκούφο, γάντια, αντηλιακό καπέλο, γυαλιά ηλίου, νερό, ξηρά τροφή.

Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης.

Μενούνο Περικλή τηλ 6973986683

Καραγεώργο Χριστόφορο τηλ 6948002379

Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά του Κορονοιού.

www.eoskorinthou.gr