Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας- Εντολή για εκκένωση του χωριού Γκάτζια

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής 25 Ιουλίου σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίου του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή προκύπτουν νέα μέτωπα που εξαπλώνουν την πυρκαγιά με αποτέλεσμα η κατάσβεση της να είναι πάρα πολύ δύσκολη. 

Το χωριό Γκάτζια κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που ξέσπασε στο Αραχναίο Αργολίδας, με τους κατοίκους να ζουν δραματικές στιγμές.

Οι αρχές προχώρησαν σε νέα εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού καθώς η φωτιά πλησιάζει από δύο σημεία.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται στο σημείο και με σειρήνες καλούν τους κατοίκους να εκκένωση το χωριό καθώς κινδυνεύει η ζωή τους.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνεχώς έρχονται και νέες ενισχύσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως έχουν έρθει ενισχύσεις ακόμα και από την Ήπειρο.

Τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συνδράμει από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων υδροφόρες, ενώ στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Γαβρήλος και προσωπικό της υπηρεσίας.

argolikeseidhseis.gr