Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στα Όρη Βάλτου –Κοιλάδα Αχελώου

21/22/23/8-2021
Ο Σύλλογος μας οργανώνει τριήμερη εξόρμηση στα όρη Βάλτου-Κοιλάδα Αχελώου, με συμμετοχή και άλλων συλλόγων.

Το πρόγραμμα μας έχει ως εξής.Πρώτη ημέρα: Φτάνοντας στο Χαλκιόπουλο φτιάχνουμε τις σκηνές μας στον Ίναχο ποταμό (Περιοχή Λουτρά) και ξεκουραζόμαστε.  Στην συνέχεια θα γίνει περπάτημα στο μέγα Ρέμα, έως το χωριό Παλαιό Χαλκιόπουλο με ώρα έναρξη πορείας στις 14.00 και συνάντηση στην διασταύρωση Νέου Χαλκιόπουλου. Η πορεία θα είναι στο Μέγα Ρέμα, στο μαγεμένο πλατανόδασος, με τα τεράστια πλατάνια σε σκιερό μέρος, και πέρασμα από καταρράκτες.  Μετά από 4 ώρες θα φτάσουμε στο Παλιό Χαλκιόπουλο όπου θα λάβει χώρα ομιλία για τους Οπλαρχηγούς που πολέμησαν το ΄21, τον θρυλικό Κατσαντώνη και πολλούς άλλους, 238 συνολικά που έδρασαν στα χωριά του Βάλτου. Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στο χωριό και στο χώρο κατασκήνωσης. Βραδινό φαγητό θα φάμε στις ταβέρνες του χωριού.

Ω.Π- 4-5    Β.Δ- Α-Β Μικτή ομάδα

Δεύτερη ημέρα: Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το παλαιό Χαλκιόπουλο έως το σπήλαιο του Αγ. Ανδρέα, όπου θα γίνει λειτουργία στο εκκλησάκι υπέρ της υγείας των  ορειβατών. Η ορειβατική ομάδα, μετά την λειτουργεία θα ανέβει στην κορυφή της Καλάνας 1508μ. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει κατάβαση από το παλιό μονοπάτι της ιστορικής Μηλιάς και από το μονοπάτι της Αντριάς πέφτουμε στην Λίμνη Κρεμαστών για μπάνιο, όπου θα μας περιμένουν βάρκες για μετάβαση στην περιοχή Ρεσόρια στο νέο χώρο κατασκήνωσης ανάμεσα σε πλατάνια και πηγή νερού. Θα ακολουθήσουν διάφορες νυκτερινές εκπλήξεις, όπως παρατήρηση με τηλεσκόπια, και επίδειξη Αστροφωτογραφίας. Βραδινό θα φάμε στο χώρο της κατασκήνωσης.

Ω.Π- 4-5    Β.Δ Α-Β Πεζοπορική ομάδα                         

Ω.Π-7:30  Β.Δ—Β Ορειβατική ομάδα

Τρίτη ημέραΘα πλεύσουμε με βάρκες στα Φιόρδ του Αχελώου, θα ακολουθήσει περπάτημα στον Αχελώο, όσο επιτρέπει το ποτάμι έως τις εκβολές του Γρανιτσώτη, και από εκεί στο Γρανιτσιώτικο φαράγγι που έχει κάθετους βράχους πάνω από 100 μέτρα και σε κάποια σημεία ο πεζοπόρος  δεν βλέπει τον ουρανό (!), προχωράμε για φαράγγι Μπουζονίκο, και τελειώνοντας συναντάμε τον σύλλογο Αγράφων. Θα ακολουθήσει αναρρίχηση για κάθε ενδιαφερόμενο στις πολλές διαδρομές που διαθέτει.

Ω.Π- 5  Β.Δ Α-Β

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Στους  αρχηγούς της εξόρμησης

Νικολόπουλο Παναγιώτη  τηλ 6945635573

Χατζηγεωργίου Μαρία      Τηλ 6940839160 και

Καραγεώργο Χριστόφορο τηλ 6948002379 για διευκρινίσεις σχετικά με τους ενδιαφερόμενους να μείνουν σε ξενώνα.

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, μπατόν, γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντικουνουπικό, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –(σνάκ Παστέλια, μπάρες) φαγητό, νερό 2-3 λίτρα.

Κόστος:   60€ Περιλαμβάνει μεταφορά προς κι επιστροφή από το Χαλκιόπουλο, τις μετακινήσεις σκηνών κι αποσκευών σε νέο χώρο, όπως και τις μεταφορές με βάρκες σε διάφορα σημεία του Αχελώου.

Προκαταβολή έως 10 Αυγούστου 30€

Ακυρώσεις μετά το βράδυ της Πέμπτης θα γίνεται επιβάρυνση με όλο το ποσό.

Αναχώρηση: Αυστηρώς 07:00 πμ από τον Άγιο Νικόλαο στην Κόρινθο.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ελεύθερα ανεξαρτήτως εάν είναι μέλη η όχι όπως και μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μόνο μία φορά σε δραστηριότητα –ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος.

Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Για άτομα έως 30 ετών η εγγραφή, και η συνδρομή για ένα έτος είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (Καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κ.τ.λ με ευθύνη των αρχηγών.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κορονοϊού.

www.eoskorinthou.gr