Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Κορινθίων

Β. Νανόπουλος: Δίνουμε μια ακόμα δομή υποστήριξης, ενημέρωσης και βοήθειας στους δημότες μας

Το Κέντρο Κοινότητας, έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020” είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας. «Εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας, ένα χώρο όπου θα βρίσκουν υποστήριξη, βοήθεια, ενημέρωση και συμβουλή οι ευπαθείς ομάδες του δήμου Κορινθίων αλλά και των 5 άλλων δήμων της Κορινθίας  οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από την κινητή μονάδα του Κέντρου. Στεγάσαμε την δομή στο κτίριο που παλιότερα στέγαζε τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ. Το ανακαινίσαμε και το καταστήσαμε κατάλληλο για το έργο που θα επιτελέσει. Σημαντική και καθοριστική είναι βεβαίως σε όλο αυτό το εγχείρημα οι εργαζόμενοι και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στον χαιρετισμό του. 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς  επεσήμανε την ύπαρξη κινητής μονάδας για την εξυπηρέτηση των άλλων δήμων του νομού, την ευθύνη των οποίων έχει η δομή και βεβαίως την αξία της λειτουργίας της.  «Το κέντρο είναι σημαντική δομή, είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου καλύπτοντας όχι μόνο τον διοικητικό τομέα με παροχή βοήθειας σε επίπεδο διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν αλλά και στον ψυχολογικό τομέα με συμβουλή και υποστήριξη.»

«Η κοινωνική υπηρεσία προσπαθεί να είναι κοντά στον πολίτη  σε όλα τα επίπεδα. Είναι σημαντικό ότι αναπτύσσεται  και πλαισιώνεται σήμερα από το κέντρο κοινότητας για την παροχή καλύτερων και περισσότερων υπηρεσιών. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που καθημερινά εργάζονται και προσφέρουν τον εαυτό τους προκειμένου να κατορθώσουμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη» ανέφερε η  Προϊσταμένη στο τμήμα κοινωνικής προστασίας του δήμου Κορινθίων κ. Αναστασία Σπυροπούλου.

Η υπεύθυνη πράξης του επιχειρησιακού προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου με τίτλο « Κέντρο κοινότητας και κινητή μονάδα δήμου κορινθίων με περιοχή ευθύνης την ΠΕ Κορινθίας» κ. Αλεξάνδρα Στεργιοπούλου αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έργου που υλοποιήθηκε και ήδη παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες.  «Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020» και περιλαμβάνει 2 έργα. Το  ένα αφορά στην πρόσληψη 6 εξειδικευμένων ατόμων για συμβουλευτική και υποστήριξη στους πολίτες. Οι υπηρεσίες παρέχονται δια ζώσης εδώ αλλά και μέσω της κινητής μονάδας στις έδρες όλων των δήμων. Περιλαμβάνει επίσης  δράσεις όπως ημερίδες, πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα εργασιακής απασχόλησης αλλά και ψυχοκοινωνικής στήριξης με ομαδικές δραστηριότητες»

Στα εγκαίνια και τον αγιασμό του Κέντρου Κοινότητας πλην των προαναφερόμενων, παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Παπαιωάννου και Κωνσταντίνα Κόλλια, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αναστάσιος Ταγαράς, ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Παιδείας του Δημάρχου Παναγιώτης Σακελλαράκης, η Διευθύντρια του δήμου κ. Χρυσούλα Ξύδη, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σταυρέλης, εργαζόμενοι της κοινωνικής υπηρεσίας, της πρόνοιας και βεβαίως του κέντρου κοινότητας. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο πατήρ Παναγιώτης ο οποίος εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο μετέφερε ευχές για καλό και αποτελεσματικό έργο έναντι εκείνων που πάσχουν.