Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας: Εκκενώνονται οικισμοί. Έκλεισε η Αθηνών – Πατρών -VIDEO

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα η Ζήρια η Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.
Μάλιστα, στο Λαμπίρι η αστυνομία προχώρησε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο μέτωπο, πολύ κοντά στη φωτιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ συνδράμουν 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.




 

Υπενθυμίζεται πως πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή και την προηγούμενη Δευτέρα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τη νέα δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στην περιοχή Ζήρια Αχαΐας.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, 10 οχήματα, 4 αεροσκάφη ένα ελικόπτερο.

Αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Σύμφωνα το thebest.gr , η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με τον αέρα να τη σπρώχνει προς το χωριό. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες, Ζήρεια και Άνω Ζήρεια.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήρειας και της Άνω Ζήρειας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Αχαΐας και όσοι κινούνται στα όρια της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 να φύγουν από το σημείο και κινηθούν προς Αίγιο.

Πριν από λίγη ώρα το ΕΚΑΒ πήρε εντολή να μεταβεί στην περιοχή και να παραλάβει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Η διέλευση προς το Αίγιο απαγορεύεται.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, από το Δρέπανο έως το Λόγγο Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα), καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα).

Το ασημί όχημα με τους δύο ύποπτους
Οι Αρχές εξετάζουν μαρτυρία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.