Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γώγος: Με δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα για ψώνια οι ανεμβολίαστοι

Πρόταση-«βόμβα» του μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας
Πρόταση-«βόμβα» να υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι σε εργαστηριακά τεστ για κορονοϊό δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα για τα ψώνια τους, έριξε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «αν δεν εμβολιαστούμε, δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου, για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο-, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ, για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια, ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε».

Πρόσθεσε δε, ότι «καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι, να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει, γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους». Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο, θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.

Εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ, πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα», καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», πρόσθεσε.

news.gr