Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θοδωρής Ιακωβίδης: Ο πρωταθλητής που συγκλόνισε με τα δάκρυά του -VIDEO

Συγκίνηση προκάλεσαν τα δάκρυα αλλά και οι δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου και ανακοίνωσε πως αποσύρεται.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, συγκλόνισε με τα δάκρυά του και με όσα έλεγε για τα οικονομικά στην άρση βαρών, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις.



Το αποτέλεσμα ήταν οι χρήστες του Instagram να ξεκινήσουν εκστρατεία για να συγκεντρώσει followers και να βρει χορηγούς.

thodores_iakovidis
Θοδωρής Ιακωβίδης

Αθλητής/Αθλήτρια

Olympic weightlifter
🇧🇷🇯🇵O.G 2016-2020
🇬🇷Greek champion×5🥇
🇮🇱Eur championshipU23 2012🥉
🇹🇷Med games 2013🥉
🇨🇾Eur championshipU23 2014🥉
🇪🇸Med Games 2018🥇

Η προσπάθεια φαίνεται πως απέδωσε καρπούς αφού οι followers του Θοδωρή Ιακωβίδη εκτοξεύτηκαν φτάνοντας αυτήν την ώρα τις 102.000 με το ανοδικό σερί να συνεχίζεται.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την προσπάθειά του στα 96κ. των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν άντεξε άλλο και ξέσπασε. Ξέσπασε και έβγαλε από μέσα του όσα έκρυβε τόσα χρόνια. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για τον… αθέατο κόσμου του αθλήματος. Και το 2018, σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή», είχε πει ότι έτρωγαν «από το συσσίτιο της ενορίας της Καλλιθέας».

Θοδωρής Ιακωβίδης: Δεν είμαι επαίτης, το κράτος απουσιάζει – Πόσο να κρατήσει ο Έλληνας αθλητής ο δόλιος;
«Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το κράτος είναι απών και πόσο να κρατάει ο Έλληνας αθλητής ο δόλιος; Πόσο να παλεύει μόνος του με τα κύματα; Την έχω πάρει την απόφασή μου από τα 27 να σταματήσω. Απλά έκανα μια τελευταία προσπάθεια για το Τόκιο, ούτε και αυτή ξέρω γιατί την έκανα», είπε αρχικά ο Ιακωβίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ λυπηρό, η περηφάνια μου δεν το σηκώνει αυτό, να ξέρω ότι ο φυσιοθεραπευτής που εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά, και προσφέρει έργο, να μην μου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα. Οι γονείς μου βοηθούσαν ως ένα σημείο. Πλέον δεν βοηθάνε. Έχω φτάσει 30 χρονών και έχω και αυτήν την περηφάνια που και να ήθελαν να βοηθήσουν δεν θα τους επέτρεπα. Τώρα πρέπει να βοηθάω εγώ».