Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταξιούχοι ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Η απολιγνιτοποίηση και οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ανατρέπονται στην πράξη

Μετά τη συνεχή, εδώ και 6 μήνες, λειτουργία της 4ης μονάδας της ΔΕΗ χθες τέθηκε σε λειτουργία και η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης η οποία είχε τεθεί εκτός ηλεκτρικού συστήματος από το Μάρτιο του 2021 χωρίς ουσιαστικά να έχει λειτουργήσει για αρκετούς μήνες.

Ο διαχειριστής του συστήματος ΑΔΜΗΕ είχε κάνει γνωστό στη ΔΕΗ ότι η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης δεν πρέπει να κλείσει πρόωρα για λόγους ευστάθειας. Η ΔΕΗ και η κυβέρνηση την έκλεισαν. 

Η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης, όπως το σύνολο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ τέθηκαν σε λειτουργία ως η μοναδική λύση, διότι δεν υπάρχουν άλλου είδους εφεδρείες για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός πραγματοποιεί έκτακτες συσκέψεις για επίλυση του προβλήματος και ζητώντας από τους πολίτες να μην καταναλώνουν άσκοπα ρεύμα!!!

Λόγω καύσωνα το ηλεκτρικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί με αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς κανένα σχεδιασμό και προετοιμασία και χωρίς να έχουν την παραμικρή λογική.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι τα αποτελέσματα της απολιγνιτοποίησης θα τα πληρώσουν πολύ ακριβά οι πολίτες αφού οι λογαριασμοί του ρεύματος, όχι μόνο την περίοδο αυτή αλλά και το επόμενο διάστημα, θα αυξηθούν θεαματικά και οι λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης θα καταστούν περιοχές ανεργίας και εγκατάλειψης.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΗ για μια ακόμη φορά να επανεξετάσει την απόφασή της για βίαιη απολιγνιτοποίηση και την συνέχιση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

Εκ του Δ.Σ.