Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χρίστος Δήμας: Σημαντικά νέα για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Χρίστος Δήμας: «Ο στόχος είναι το Αστεροσκοπείο να γίνει ένας φιλόξενος και επισκέψιμος χώρος έρευνας και διάχυσης των επιστημών για μαθητές, οικογένειες, επισκέπτες, φίλους της αστρονομίας αλλά και εξειδικευμένους επιστήμονες.»

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, παρευρέθηκε στο κεντρικό κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, όπου ο αρχιτέκτονας κ. Μουντριχας παρουσίασε την μελέτη και την μακέτα για την επέκταση και σημαντική αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.
 

Ο κ. Δήμας ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Μανώλη Πλειώνη, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης – ΙΑΑΔΕΤ κ. Σπύρο Βασιλάκο και όλη την επιστημονική τους ομάδα.

Επίσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε την σημασία του έργου, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστάσιο Γκιολή, κ. Χάρη Βυτινιώτη, την κα Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, τον κ. Σωτήρη Μουρίκη, τον κ. Γεώργιο Οικονόμου, την κα Ιωάννα Κασίμη, αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που «κάνουν διαρκώς υπερπροσπάθεια για να βγουν τα έργα».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο στόχος είναι το Αστεροσκοπείο να γίνει ένας φιλόξενος και επισκέψιμος χώρος έρευνας και διάχυσης των επιστημών για μαθητές, οικογένειες, επισκέπτες, φίλους της αστρονομίας αλλά και εξειδικευμένους επιστήμονες. Φυσικά πρέπει να πούμε και ένα ευχαριστώ στην τοπική κοινότητα Κρυονερίου και τον Δήμο Σικυωνίων που βοηθούν στα δύσκολα ώστε το Αστεροσκοπείο να λειτουργεί απρόσκοπτα.»