Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Αττική: Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία -VIDEO

Πέθανε ο εθελοντής πυροσβέστης της Ιπποκρατείου Πολιτείας που διακομίστηκε νωρίτερα στο ΚΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι, ως συνέπεια ατυχήματος κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Αττική. Ο άνθρωπος, που ήταν μόλις 38 ετών, νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου έχει ως εξής:



 

Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πρώτος νεκρός από τις καταστρεπτικές φωτιές της Αττικής καταγράφηκε στο ΚΑΤ, όπου είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.
Στο μεταξύ μεγάλη αναζωπύρωση βρίσκεται σε εξέλιξη σε τρία μέτωπα με τη φωτιά να κινείται πλέον ανεξέλεγκτα. Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση στην περιοχή Αφίδνες, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκε το Κρυονέρι και η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν επαρκούν για να σβήσουν το μένος της φωτιάς, παρόλο που στον αγώνα βρίσκονται και 83 Γάλλοι πυροσβέστες.

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, εκτός από τη φωτιά, είναι και ο πυκνός καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό όλης της Αττικής, δημιουργώντας μία πολύ αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτήν την ώρα, εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.
Το ίδιο δύσκολη είναι η κατάσταση και πάλι στο Κρυονέρι λόγω νέων αναζωπυρώσεων ενώ αυξάνονται οι φλόγες και στην περιοχή Αφίδνες. Ανά τακτικά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις στις περιοχές που μαίνεται η φωτιά.

Ειδικά στο Κρυονέρι η κατάσταση είναι απογοητευτική καθώς καίγονται σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και αρκετοί κάτοικοι έχουν επιστρέψει παρά την εντολή εκκένωσης για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους

Ο Άγιος Στέφανος, όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει πλέον και ο κίνδυνος μεταφέρεται προς το Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα.
Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής να εκκενώσουν τώρα προς Γραμματικό.

Το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα ή Καλέτζι Αττικής, εκκενώστε τώρα προς Γραμματικό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».