Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, αλλά και στην παλιά Ε.Ο. λόγω των πυρκαγιών

Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη επέβαλε από το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, λόγω των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Οπως σημειώνεται ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΠ, “για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, από χθες Πέμπτη 5 Αυγούστου και μέχρι εξάλειψης των προκληθεισών από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, θα ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, ως ακολούθως:



 

μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 172,7 (σταθμός διοδίων Μάναρη) και 210,6 (ανισόπεδος κόμβος Τσακώνας) του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη.
μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 37,5 (στο ύψος Τ.Κ. Λεονταρίου του Δήμου Μεγαλόπολης) και 59 (στο ύψος του κόμβου Τσακώνας) της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας.
Από την απαγόρευση εξαιρούνται:

Οχήματα οδικής βοήθειας.
Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.