Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή αγωνίας στην Εύβοια: Οι οικισμοί σώθηκαν χάρη στους κατοίκους -VIDEO

Κι ενώ η κατάσταση στην Εύβοια συνεχίζει να είναι δραματική, με τη φωτιά να κατακαίει ότι έχει απομείνει από τις περιουσίες των κατοίκων και το δάσος, οι πολίτες κάνουν λόγο για πλήρη απουσία των εναέριων μέσων αλλά και ολιγωρία από την πλευρά της πυροσβεστικής.

«Όσοι οικισμοί σώθηκαν ήταν χάρη στους κατοίκους και μόνο», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open η κυρία Δήμητρα, κάτοικος Κρυονερίτου.



 

«Ένα πυροσβεστικό ήταν στην πλατεία του χωριού μας. Δεν πήγαινε στα μέτωπα που είχαμε περιμετρικά από το χωριό. Μέχρι που βούτηξα τον ένα πυροσβέστη από τον ώμο και τον τράβηξα κάτω. Τώρα του λέω θα έρθεις από κάτω. Εντολή είχαμε λέει ν κάτσουμε στην πλατεία του χωριού και να μην παρέμβουμε». καταγγέλλει η κάτοικος Κρυονερίτου.

«Καιγόμαστε και έχουμε μείνει αβοήθητοι. Μας έχουν ξεχασε όλοι πέντε μέρες Θα φτάσει στην Ιστιαία η φωτιά. Κάντε κάτι», λέει ένας άλλος κάτοικος από την Ιστιαία.

Κατοικος στο Ψαροπούλι Ευβοιας καταγγέλει: «Είναι εδώ πέρα οι πυροσβέστες και δεν κάνουν τίποτα, κοιμούνται μέσα. Δεν κάνει τίποτα κανένας.»

Ακούστε τις κραυγές αγωνίες των κατοίκων της Εύβοιας:

aftodioikisi.gr